Bombe i København: Borgmester brød loven

Pia Allerslev har som formand for Bevillingsnævnet truffet afgørelser, der er i strid med loven

Arkivfoto: Miriam Dalsgaard
Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Københavns Kommunes egne husadvokater fra Horten retter i en fortrolig rapport sønderlemmende kritik af kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) som i sin egenskab af formand for det såkaldte Bevillingsnævn har truffet afgørelser, der er direkte i strid med loven.

Det fremgår af den detaljerede rapport om nævnet og borgmesterens ageren i fem konkrete sager, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

- Det er samlet set vores vurdering, at de af Bevillingsnævnet trufne afgørelser i de fem sager ikke kan anses for at være i overensstemmelse med gældende ret, skriver advokaterne fra Horten.

Konkret drejer sagen sig om, at Bevillingnævnet i Københavns Kommune, hvor Pia Allerslev er formand i fem tilfælde har nægtet restauratører tilladelse til at sælge alkohol og dermed drive forretning.

Netop Pia Allerslev har flere gange været i strid modvind både i sin egen forvaltning og blandt politikerne i kommunen, da hun er blevet beskyldt for at se stort på de eksisterende regler i forsøget på at begrænse larm og uro i Københavns natteliv.

De fem sager skal nu behandles om, men to af de involverede restauratører er allerede gået konkurs som følge af Pia Allerslevs ageren, mens andre har tabt millioner. Derfor står Københavns Kommune med al sandsynlighed over for et erstatningskrav i millionklassen.

Pia Allerslev er da ifølge et brev som Ekstra Bladet er i besiddelse af også godt klar over, at den er gal.

- Som det fremgår af det juridiske responsum, er Hortens konklusion, at de af Bevillingsnævnet trufne afgørelser lider af en række væsentlige retlige mangler og ikke kan anses at være i overensstemmelse med gældende ret, skriver borgmesteren selv i en kort redegørelse, der i går blev sendt rundt til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan flere restauratører har været dybt frustrerede over, at de er blevet afvist en alkoholbevilling, selv om de reelt opfylder alle lovens krav til at få en. Som følge af det valgte en restauratør at melde Pia Allerslev til ombudsmanden for magtmisbrug tidligere på året.

0 kommentarer
Vis kommentarer