Efter Bodil: Her kommer vandet

I kølvandet på Bodil: Vikingeskibsmuseet ved Roskilde Fjord kan rammes af oversvømmelser. Her kan vandstanden give problemer

Vikingeskibsmuseet ved Roskilde Fjord risikerer at blive oversvømmet (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Vikingeskibsmuseet ved Roskilde Fjord risikerer at blive oversvømmet (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

Bodil har blæst den normale vandstand 'ud af kurs'.

Flere steder i landet kæmper myndighederne for at undgå af vandstanden giver skader. Der bruges tusindvis af sandsække til at holde vandet væk fra bygninger, veje m.m.

Et af stederne er ved Vikingskibsmuseet i Roskilde Fjord, hvor beredskabet har opsat store træplader, der skal hindre vandet i at trykke ruderne ind og trænge ind i den danske kulturarv. Museet ligger i vandkanten, men kan altså komme under vand.

Prognoserne for den forhøjede vandstand ændrer sig hele tiden. DMI skriver i den seneste varsel, at der er forhøjet vandstand i de indre danske farvande.

Ved kysterne fra sydlige Kattegat og ned til den nordlige del af Fyn, samt Øresund fra København og nordover vil vandstanden i løbet af dagen stiger til mellem 1,3 m og 1, 8 m. I Isefjorden og Roskilde fjord kan vandstanden sidst på dagen stige til 2 m.

I aften og i nat forventes der også forhøjet vandstand omkring Storebælt og i Smålandsfarvandet. Her ventes op mellem 1.3 og 1,5 m. Der er varsel om forhøjet for Limfjorden: Frem til fredag aften ventes ventes vandstanden at ligge mellem 1,3 og 1,6 m over normalt.

- Vi har især store udfordringer med området omkring Vikingeskibsmuseet. Men vi opfordrer alle beboere, sommerhusejere og andre med bygninger i nærheden af fjordene om at sikre deres ejendomme bedst muligt, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Du kan følge situationen i dit område via DMI. Klik her

1 af 2 Beredsskabsfolk kæmper for at hindre vandet i at trænge ind i museet (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
2 af 2 Vikingeskibsmuseet ved Roskilde Fjord risikerer at blive oversvømmet (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer