Storebæltsbroen er åben igen

Biler kan nu passere Storebæltsbroen i begge spor

Storebæltsbroen var hårdt ramt torsdag aften. (Foto: Per Rasmussen)
Storebæltsbroen var hårdt ramt torsdag aften. (Foto: Per Rasmussen)

Stormen Bodil har passeret Danmark, men blæsten har stadig sit tag i landet. Og det betyder massive trafikale problemer - blandt andet på Storebæltsbroen, som blev lukket igen fredag morgen, fordi en lastbil væltede midt på broen.

Se også: Stort galleri: Historisk stormflod

Men nu er broen igen farbar i begge spor, oplyser Storebælt.dk.

Vindfølsomme køretøjer frarådes dog fortsat at passere broen, og det gælder formentlig indtil ved 22-tiden i aften.

Politiet havde egentlig forventet at kunne åbne 11.30, men arbejdet med at bjærge lastbilen blev besværliggjort at blæsten.

- Bjærgning af væltet lastbil på Storebæltsbroen er pt. indstillet, da vejret gør det livsfarligt at arbejde på broen, lød det tidligere på dagen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Twitterkonto.<br /><br /><p>- Der er så voldsom vind og sne og haglbyger, som gør det umuligt at opholde sig på broen, uddyber vagtchef Søren Østerby over for Ekstra Bladet.</p><p>- Broens personale og Dansk Autohjælp har gjort klar til at bjærge lastbilen, som ligger på tværs i vestgående retning, i en times tid, men de blev nødt til at fortrække, tilføjer han.</p><a id="_4a9eb728-2399-4885-acd7-037e4ced51ac" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4608299.ece">Vandene stiger - kan ende med evakueringer</a><br /><br /><p>Også Øresundsbroen er fortsat hårdt ramt af vind, og på <a href="http://dk.oresundsbron.com/page/1023">hjemmesiden</a> lyder det, at der er risiko for, at den også vil blive lukket i løbet af fredagen.</p><a id="_a462d85c-4560-4cb3-93f8-ed3803b0a2b5" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4608799.ece">Meteorolog om hidsige Bodil: - Det er ikke overstået</a><br /><br /><p>- Vores prognoser viser, at der fortsat vil være kraftig vind ved Øresundsbron fredag. Hvis vindstyrken overstiger 25 m/s, lukkes forbindelsen for motorvejstrafik, lyder det.</p><p>På den nye Lillebæltsbro er hastigsbegrænsningen midlertidig nedsat til 50 kilometer/timen, mens Farøbroerne fortsat er lukkede.</p><p><a href="http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2167395.ece">Følg udviklingen i Ekstra Bladets live-dækning, hvor også Vejdirektoratet melder ind.</a></p>
1 af 2 Storebæltsbroen var hårdt ramt torsdag aften. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Storebæltsbroen var hårdt ramt torsdag aften. (Foto: Per Rasmussen)
0 kommentarer
Vis kommentarer