DMI: Vandet trækker sig tilbage i løbet af tre timer

Vandet topper om tre timer, og begynder herefter stille og roligt at trække sig tilbage. Blæsten løjer også af

Vandet i Isefjord og Roskilde Fjord, der har skabt store problemer i Frederikssund, Frederiksværk og Holbæk begynder så småt at trække sig tilbage inden for de næste to til tre timer.

Det fortæller vagthavende meteorolog DMI, Michael Skelbæk.

- Situationen er exceptionel i Nordsjælland. Vandet topper om to til tre timer, og så trækker det sig stille og roligt tilbage. Sidst på lørdagen vil der igen være mere normal vandstand. Men så starter oprydningen efter skaderne, siger han.

Ved fjordene i Holbæk og Roskilde står vinden ind og presser vandet fra Kattegat direkte ind i fjordene og også ned gennem Øresund. Det har den gjort længe, og det er derfor, at vandstanden er steget til ekstreme højder.

Vandet har også skabt problemer i Odensefjorden.

I Syd- og Sønderjylland er vandstanden faldet så meget, at politiet er gået over til almindeligt beredskab.

I den anden ende af landet er der begyndende vand på kørebanen ved Christianshavns Kanaler, men København har stadig en halv meter, til vandet når kajkanten, oplyser Københavns Politi.

Den kraftige vind har igen fredag gjort det vanskeligt og besværligt at krydse Danmark, men det ser nu ud til, at lørdagen bliver mindre blæsende, broerne igen åbner og færgerne kan sejle normalt.

Vestjyderne får først at føle, at vinden langt om længe er ved at løje af.

- Vestpå aftager den kraftige vind i løbet af formiddagen, men det bliver ikke vindstille. Det vil stadig blæse som ved en god efterårsblæst, især ved kysterne, siger Michael Skelbæk.

På Fyn aftager vinden i løbet af eftermiddagen, men sjællænderne og bornholmerne må vente til lørdag aften, før de kan mærke effekten af den aftagende blæst.

0 kommentarer
Vis kommentarer