Mille sætter sindene i kog

25-årige Mille Vindrup får hadebreve, efter hun grædende fortalte om den kommende kontanthjælpsreforms konsekvenser for hende

Mandag brød Mille Vindrup sammen for åben skærm, da hun ærligt fortalte om det liv, der venter hende efter nytår, hvor nye kontanthjælpsregler træder i kraft.

Det skete i en video lagt op på Facebook, hvor den 25-årige kvinde fra Greve forklarede, at hun i første omgang står til at miste halvdelen af sin kontanthjælp, fordi hun er under 30 år gammel og har en kæreste, der tjener over 23.000 kroner om måneden. Den sidste rest af kontanthjælp forsvinder i 2015.

Mod slutningen af videoen kommer tårerne, da hun beder socialminister Mette Frederiksen om at fortbarme sig over de 12.000 mennesker, der i første omgang rammes af lovændringerne.

Og på de 24 timer, der er gået, siden hun lagde videoen på Facebook, har den spredt sig som en steppebrand.

I Facebook-gruppen GENSIDIG FORSØRGELSESPLIGT - NEJ TAK har den fået over 1000 kommentarer og 700 likes. Ekstra Bladet skrev i går om Milles historie. Den historie er indtil videre blevet delt knap 23.000 gange via ekstrabladet.dk, hvor den også har fået 1200 kommentarer fra nationen! med på vejen. Og efter den ligeledes blev lagt på Ekstra Bladets Facebook-side er den blevet yderligere delt knap 500 gange, fået 1000 ekstra kommentarer og over 1000 likes.

Se også: Se kontanthjælpsmodtager græde over nye regler

Jo, Mille historie sætter sindene i kog. Og bare 10 timer efter offentliggørelsen, havde hun modtaget over 1000 beskeder - og flere af den mere negative slags.

'Jeg er SÅ rørt over alle de flotte ord der tikker ind, hvert sekund... Der er også nogle ret slemme hadebreve - men går igang med at tage en rolig dialog med dem, og ser om jeg kan ændre deres syn .. Det er sket med et par stykker .. Jubiiii .. Men gør så ondt at folk ser så meget ned på én og ikke forstår at det ikke er individet der har besluttet at sidde fast - det er systemet ...', skrev Mille Vindrup i videoens kommentarfelt på Facebook mandag aften.

Se også: Skal ikke have en kæreste der er på kontanthjælp

Ifølge videoen lider Mille af angst. Hun har fået stillet en diagnose, der lyder på personlighedsforstyrrelse. Angsten gør, at hun ikke kan holde på et arbejde eller gå i skole. Hun har dog lige nu en praktikplads to timer om ugen. På grund af problemerne, har hun taget 30 kilo på det seneste års tid. Kostplanen fra diætisten har hun ikke råd til at følge næste år. Kæresten tjener lige nøjagtig nok til at betale for parrets faste udgifter, der løber op i 16.000 kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer