Meteorolog om hidsige Bodil: - Det er ikke overstået

Stormen har stadig godt fat i Danmark og forsvinder ikke før natten til lørdag

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Klik på tidspunkterne over kortet for at se, hvor stormen Bodil er. De lyse farver er lav vindhastighed, mens de mørke betyder højere vindhastigheder.

Se også: Sådan kører togene fredag

Selv om Bodils værste hærgen af Danmark er overstået, så kommer man fortsat til at kunne mærke stormens tilstedeværelse over hele landet fredag.

- Man skal nok ikke stå op og tænke, nu er stormen overstået, for det blæser stadigvæk kraftig, siger meteorolog for Vestas Wind Systems og vejret.dk til Ekstra Bladet fredag morgen.

- Vi har stadig vindhastigheder, der ligger med middelvind på op mod stormstyrke. Der er stormene kuling ved Vestkysten og i de sydlige egne af landet, siger han.

Det betyder, at man fortsat skal tage sig i agt for kraftige vindstød i hele landet. Samtidig har Bodil presset vandstanden op flere steder blandt andet i Roskilde Fjord, hvor der er risiko for, at vandstanden stiger to meter over sit normale niveau.

Se også: Vikingeskibe trues af oversvømmelser

Stormen er ifølge meteorologernes beregninger aftagende, men det er ikke noget, som man kommer til at mærke udpræget foreløbigt.

- Hvis man kigger på prognoserne, kan man se, at det er aftagende. Men det går meget langsomt. Vi går en hidsig blæsevejrsdag i møde og samtidig har vi den kølige luft, der jo er helt normalt for december måned, siger Thomas Alsbirk.

- Det er nogle rigtig vedvarende vindstyrker, så vi skal nærmest frem til lørdag, før vi kommer ned i hård vind til kuling, siger han.

 

Frysepunktet
Stormen Bodil har også medbragt iskold polarvind. Flere steder i landet er der allerede faldet sne.

- Vi ligger lige omkring frysepunktet flere steder i landet lige nu, og nede i Vestjylland ligger der er område med slud. Helt ude vestpå er der regn, siger Thomas Alsbirk.

Han forklarer, at Bodil har været usædvanlig, fordi den udviklede sig dybt, hurtigt og meget kraftigt, hvilket man ikke ser ofte i Danmark. Vi skal dog ikke længere tilbage end 28. oktober før vi så en lignende storm.

- Vi ser ikke en storm af denne karakter særlig tit, så den er jo usædvanlig på den måde, forklarer han.

Den kraftige del af Bodil er rykket videre og lander inden længe i Polen og de baltiske lande.

Se også: LIVE: Stormen Bodil - Følg udviklingen her

0 kommentarer
Vis kommentarer