Borgere evakueres i Nordsjælland

Nordsjælland er nu så hårdt ramt af oversvømmelser, at politiet evakuere flere områder

Sådan ser det ud i Frederiksssund netop nu (Foto: Kenneth Meyer)
Sådan ser det ud i Frederiksssund netop nu (Foto: Kenneth Meyer)

Oversvømmelser i Nordsjælland betyder, at borgere evakueres i Frederikssund, Frederiksværk og Jægerspris.

DMI forventer, at vandstanden i Isefjord og Roskilde Fjord når at stige med op mod 200 cm over den normale vandstand. Det samme gælder for Odense Fjord.

- Netop nu er vandstanden i Roskilde Fjord 181 cm, mens det ikke længere er muligt at måle vandstanden i Odense Fjord og Isefjord, fordi elektronikken er bukket under for de store vandmasser. Det oplyser vagtchef Steen Rasmussen til Ekstra Bladet.

Nordsjælland er nu så hårdt ramt af oversvømmelser, at politiet evakuerer flere områder.

- Beboere omkring havnen i Frederikssund bedes forlade eller gøre klar til at forlade bolig og søge mod højereliggende områder, skriver Nordsjællands Politi.

Se også: Her ryger sommerhus i havet

Nordsjællands Politi præciserer, hvilke områder i Frederikssund, der bliver evakueret.<br /><br /><p>Det drejer sig om området syd for Linderupvej, på Byvej og vest for Ellehammervej, Bytoften, Fjordparken, Lars Hansensvej og Heimdalsvej på nordlig side og området vest for Græse Strandvej.</p><p>Det gælder også området vest for Jenriksvej, Færgevej, Lundevej, Kochsvej, Jernbanegade og syd for Ågade samt området nord for Plantagevej, vest for Roskildevej og området omkring biografen.</p><p>Beboere kan søge til Slangerup Idræts- og Kulturcenter på Idrætsvej 5 i Slangerup og Græse Bakkebyskolen, Højvang 8-10 i Frederikssund, hvor kommunen sørger for opholdsfaciliteter, skriver politiet i en beredskabsmeddelelse.</p><p>Dorte Buhl bor på Lille Færgevej i Frederikssund i området, hvor politiet har bedt beboerne om at forlade deres hjem.</p><p>- Vi er blevet bedt om at fjerne vores biler, og poltiet siger, at de forventer, at vandet stiger yderligere to meter, siger Dorte Buhl, der bor øverst på en bakke og derfor endnu ikke er berørt af stormfloden.</p><p>Værre ser det ud for Stine Greve, der driver Strandgrillen, som ligger direkte ud til strandkanten, hvor vandet tidligere i dag løb over sine bredde.</p><p>- Grillen er fuldstændig oversvømmet. Jeg kunne intet stille op. Det er ikke ikke mit hjem, men det er mit levebrød, siger hun til Ekstra Bladet.</p><a id="_ef984a8c-143f-4a59-be03-dee2025b22aa" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4608291.ece">Bodil er skyld i flere SAS-aflysninger</a><br /><br /><p>Også i Jyllinge giver vandet problemer. Her er 250 husstande uden strøm, skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.</p><p>Strømafbrydelsen betyder også, at vandforsyningen på flere veje i Jyllinge Nordmark er afbrudt.</p><p>Midt- og Vestsjællands Politi beder desuden folk om kun at køre til havnen i Holbæk, hvis man har et vigtigt ærinde. Nysgerrige trafikanter giver alvorligt trafikale problemer i området</p><p>Samtidig advares beboere i Frederiksværk om oversvømmelser.</p><p>I en beredskabsmeddelelse skriver Halsnæs Kommune, at der er "forhøjet risiko for brud eller overløb af Classens Dige.</p><p>Sker det, er der en overhængende risiko for oversvømmelse af boligkvartererne Åsebro, Åvejskvarteret, Enghaven og Hanehoved ved Frederiksværk. Det drejer sig om 3-400 adresser.</p><a id="_9b1de99a-9094-4adf-be29-bb0d1624303a" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4608897.ece">Klar til evakuering - vandet stiger</a><br /><br /><p>Endvidere er der risiko for oversvømmelse af kystnære, lavtliggende huse i områderne Sølager, Lynæs og Hundested.</p><p>Allerede nu er der oversvømmelse af de lavtliggende områder i midtbyen i Frederiksværk og ved Nødebovej og Ved Diget i Hundested.</p>
1 af 3 Sådan ser det ud i Frederiksssund netop nu (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 3 Sådan ser det ud i Frederiksssund netop nu (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Sådan ser det ud i Frederiksssund netop nu (Foto: Kenneth Meyer)
0 kommentarer
Vis kommentarer