Dronningen sender kondolencebrev til Sydafrika

Dronning Margrethe har flere gange mødt Nelson Mandela. Hun har sendt kondolencebrev til Sydafrika

Dronning Margrethe har sendt et kondolencebrev fredag morgen til Sydafrika i forbindelse med Nelson Mandelas død. Det bekræfter Kongehuset. Brevet er adresseret til Sydafrikas præsident, Jacob Zuma.

- I brevet kondolerer majestæten og udtrykker sin medfølelse overfor det sydafrikanske folk og i særdeleshed overfor Mandelas familier, fortæller kommunikationschef for kongehuset Lene Balleby til tv2.dk.

Se også: Sådan husker vi Mandela

Dronning Margrethe har flere gange personligt mødt den nu afdøde tidligere sydafrikanske præsident.

Blandt andet i København, hvor Nelson Mandela var på et todages statsbesøg tilbage i 1999.

Besøget i Danmark var ét i rækken af de lande, som havde støttet kampen mod apartheid, og som den 80-årige sydafrikanske præsident aflagde besøg.

Se også: Forberedelser til Mandelas begravelse er i gang

Nelson Mandela blev hentet i lufthavnen af dronning Margrethe og prins Henrik. Og 15. marts 1999 var han til gallamiddag med kongeparret.

Nelson Mandela har to gange tidligere besøgt Danmark. Første gang i februar 1992 som leder af Den Afrikanske Nationalkongres (ANC). Anden gang var i marts 1995, da han som Sydafrikas præsident deltog i FN's sociale topmøde i København.

Se også: TV: Se Harlems reaktioner på Mandelas død

I 1996 var dronningen, prinsen og kronprins Frederik i Sydafrika, hvor de blev modtaget af Nelson Mandela. Ved den lejlighed modtog Mandela Elefantordenen af dronningen.

0 kommentarer
Vis kommentarer