Ny fagboss: Helle og co. mangler lort under neglene

For første gang tager den nye formand for 320.000 3F’ere bladet fra munden. Det sker med en svada mod akademiker-styringen af partiet han selv er medlem af, Socialdemokraterne

Per Christensen foran 3F's hovedkvater i København (Foto: Jonas Olufson)
Per Christensen foran 3F's hovedkvater i København (Foto: Jonas Olufson)

Der er langt til toppen i landets største fagforening, men Per Christensen er nået hele vejen fra havnen i Aalborg til chefstolen i hovedkvarteret på Kampmannsgade i hjertet af hovedstaden.

Her har han resideret siden midten af september, hvor han overtog den magtfulde post fra Poul Erik Skov Christensen.

Tiden er gået med at falde til i den nye rolle. Og pressen har han holdt behændigt på afstand.

Men det bliver der lavet gevaldigt om på i dagens Ekstra Bladet, hvor Per Christensen retter et utvetydigt angreb på Helle Thorning-Schmidt, Bjarne Corydon, Mette Frederiksen og resten af den akademiske elite i det gamle arbejderparti.

De mangler berøring med almindelige menneskers hverdag. Han føler sig simpelthen fremmed i det parti, som burde kæmpe hans medlemmers sag.

- Det med at have haft lort under neglene - for at sige det på godt dansk. Det har da en betydning for, hvordan man ser verden. Det vil jeg overhovedet ikke negligere, slår 3F-formanden fast.

Højpandet top
- De taler anderledes, forklarer Per Christensen om sine møder på Slotsholmen med S-toppen.

- Langt hen ad vejen er vores værdigrundlag det samme, men i udmøntning af politikken betyder det noget, hvor man kommer fra.

Her tænker 3F-formanden især på halveringen af dagpengene, afskeden med efterlønnen og sammenbruddet af trepartsforhandlingerne.

Statsministeren afviser kritikken
- Helle Thorning-Schmidt, Per Christensen siger, det er ikke kun et problem, når I skal kommunikere. Det giver sig også udtryk i politikken, hvor der ikke bliver taget nok hensyn til folks almindelige problemer nede på gulvet?

- Det er jeg helt uenig i. Vi er meget optaget af almindelige lønmodtagere. Mennesker, der står på kanten af arbejdsmarkedet. Alt hvad regeringen har gjort handler jo dybest set om at skabe arbejdspladser.

- Vi taler om produktionsarbejdspladser, så det er jeg faktisk lidt uenig i. Men jeg vil også godt understrege, at Socialdemokratiet er et parti med plads til alle. Og at det dybest set er medlemmerne, som bestemmer, hvem der stiller op.

Læs meget mere om hele historien i dagens Ekstra Bladet.

- Fire skarpe til 3F-formanden

- 'Ville aldrig flyve som Løkke'

- Konfrontation med Helle Thorning og Mette Frederiksen

- Alle de skarpe ord fra Per Christensen

1 af 2 Ekstra Bladet konfronterer Helle Thorning med kritkken fra 3F's nye formand. (Foto: Jonas Olufson)
2 af 2 Per Christensen foran 3F's hovedkvater i København (Foto: Jonas Olufson)
0 kommentarer
Vis kommentarer