Galleri: Oversvømmelserne set fra luften

Efter Bodil kom oversvømmelserne. Se de voldsomme vandmængder fra luften

Næsby Strand mellem Slagelse og Korsør. (Foto: Per Rasmussen)
Næsby Strand mellem Slagelse og Korsør. (Foto: Per Rasmussen)

Stormende Bodil har meført oversvømmelser flere steder i landet. I Frederikssund blev borgere i store delen af byen evakueret, og ved Roskilde Fjord var et kærestepar fanget af vandmasserne ved deres sommerhus i flere timer.

Se også: Fanget i stormflod: Troede, vi skulle dø

Men som du kan se i galleriet øverst her på siden var også Næsby Strand lige nord for Korsør på den sjællandske vestkyst hårdt ramt. Her resulterede stormfloden oversvømmede sommerhuse, og ifølge TV2 Øst er byen uden strøm.

Se også: Læsernes vandvittige fotos

Ifølge forsikringsselskaberne var Bodil dog ikke så slem som Allan, der lagde vinden forbi i oktober. Hos Codan ligger antallet af har registrerede skader 60-70 procent i forhold til oktoberstormen, mens Tryg er nede på 50 procent. Det oplyser forsikringsselskaberne til Ritzau.

Var det en stormflod?
Bodil kan dog stadig nå at blive et dyrere bekendtskab, da der denne gang er tale om mere alvorlige skader på grund af oversvømmelserne. En almindelig forsikring dækker dog ikke stormflodsskader ved oversvømmelser. I stedet er det et Stormråd, der står for udbetaling af erstatninger. Det sker, hvis rådet vurderer, at der var tale om en stormflod. Det bliver der taget stilling til tirsdag. Skaderne skal dog stadig meldes til dit forsikringsselskab.

Vurderer rådet, at der ikke var tale om stormflod, vil mange boligejere selv skulle betale regningen.

Sundhedsstyrelse har lavet et notat om 'Forholdsregler efter oversvømmelse med regnvand og kloakvand'. Det kan du læse her (pdf)

Sne på vej
Til gengæld kan vi så i stedet glæde os over, at det begynder at sne lørdag aften. Snevejret vil ramme landet fra sydvest og efter nogle timer slå over i slud og regn. Det kan resultere i sneglatte veje.<br /><br /><br /><br /><a id="_c3baeebc-90cd-43ee-8936-cdc712066fd1" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4609291.ece">Først storm og oversvømmelser: Nu kommer snevejret</a><br /><br /><p>Søndag ryger temperaturen op på mellem fem og 10 grader.</p><p><b>Send dine billeder fra Bodils hærgen til 1224@eb.dk eller sms 1224 (koster alm. sms-takst)</b></p>
1 af 12 Næsby Strand vest for Slagelse. (Foto: Per Rasmussen)
2 af 12 Næsby Strand vest for Slagelse. (Foto: Per Rasmussen)
3 af 12 Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
4 af 12 Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
5 af 12 Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
6 af 12 Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
7 af 12 Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
8 af 12 Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
9 af 12 Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
10 af 12 Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
11 af 12 Næsby Strand. (Foto: Per Rasmussen)
12 af 12 Næsby Strand mellem Slagelse og Korsør. (Foto: Per Rasmussen)
0 kommentarer
Vis kommentarer