Børnene kan blive ramt af kontanthjælpsreformen

Flere fagfolk er bekymrede for, at reformen af kontanthjælpssystemet går ud over børnene. S afviser kritikken

Det er forældrene, som politikerne med kontanthjælpsreformen vil motivere til at gå i arbejde eller uddannelse, men de ender med at ramme børnene særdeles hårdt.

Sådan lyder det ifølge Jyllands-Posten fra flere sider - få uger før, at reformen træder i kraft ved årsskiftet.

Ifølge socialrådgivernes formand, Majbrit Berlau, betyder den gensidige forsørgerpligt, at nogle par er flyttet fra hinanden, fordi de ikke har råd til at blive sammen.

- I alle tilfælde bliver børnene tabere. Enten fordi økonomien bliver meget stram, eller fordi hjemmet bliver brudt op, når de voksne flytter fra hinanden, siger Majbrit Berlau til avisen.

Samme bekymring lyder fra projektkoordinator Majbritt Borgmann fra Red Barnet:

- Målet om at få forældrene i job eller uddannelse kan ingen være uenige i. Men vi kan være i tvivl, om det har utilsigtede konsekvenser for børnene, når familiernes økonomi skal lægges om fra den ene dag til den anden.

- Da ved vi, at man skærer ting fra, som man kan. Det er sådan noget som børnenes fritidsaktiviteter og udflugter med skolen eller klubben, og det er en stor pris at betale for børnene, at de bliver ekskluderet fra disse fællesskaber, siger hun til Jyllands-Posten.

Både Arbejdsmarkedskommissionen og Velfærdskommissionen anbefalede stramninger, men kontanthjælpsreformen får større konsekvenser for forsørgerne, end kommissionerne lagde op til.

Lennart Damsbo-Andersen var med til at forhandle om reformen for Socialdemokraterne, og han peger på, at der er taget særlige hensyn til forsørgere.

0 kommentarer
Vis kommentarer