Efter Bodils hærgen: Op til ni graders varme

I nat vågnede mange danskere op til en tynd hvid dyne af sne, men allerede i aften og resten af ugen er der meget mildere vinde på vej

Mens mange danskere stadig kæmper med mudder til knæene, toiletter der skyller den forkerte vej, og andre skader efter stormen Bodils hærgen, får vi nu et pusterum med meget mildere vinde.

Se også: Galleri: Oversvømmelserne set fra luften

Allerede i aften stiger temperaturen kraftigt i nogle dele af landet, efter nattens nedbør.

Se også: Jens reddede seks mennesker ud af vandmasserne

- Der er nogle, der er vågnet op til lidt snevejr. Men det er en varmefront, så det går ret hurtigt over i regn, samtidig med at temperaturen stiger. Det har været frostvejr i nat, men temperaturen er kommet over frysepunktet de fleste steder nu. Temperaturen vil stige, så vi kommer op på syv-otte måske endda ni grader ude ved den jyske vestkyst hen imod aften, siger Thyge Rasmussen, vagthavende hos DMI.

Se også: Fanget i stormflod: Troede, vi skulle dø

Omslaget i vejret fortsætter den kommende uge med vinde fra sydvestlige retninger.

- Det betyder, at der kommer lun luft fra Atlanten, ind over nordsøen og videre ind over Danmark. Der er ikke så meget vand i det, det bliver skyet mange af dagene. Fra omkring mandag middag og resten af ugen ser det forholdsvis tørt ud, siger Thyge Rasmussen.

Se også: Her kommer Pløresund ud gennem toilettet

De dage, hvor det bliver lunest vil det blive op til otte-ni grader, og der er ikke noget, der tyder på, at der vil komme frost om natten af betydning. Midt på ugen torsdag-fredag vil vinden lægge sig lidt, og det betyder på den her tid af året, at det bliver lidt koldere.

- Men det er kun midlertidigt et par nætter midt på ugen, det vil blive ned til frysepunktet. Så det er en 'slapper' oven på alt det vi har været igennem.

Så der er ikke nogen ny Bodil på vej?

- Der er ikke nogen ny Bodil på vej, nej.

0 kommentarer
Vis kommentarer