Dronningen og Thorning mindes Mandela i Vor Frue Kirke

Både dronning Margrethe og statsministeren vil mindes Nelson Mandela under en mindegudstjeneste på torsdag.

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

På torsdag 12. december vil den nu afdøde tidligere sydafrikanske præsident Nelson Mandela blive mindet ved en mindehøjtidelighed i København.

Det er Folkekirkens Nødhjælp, der har stablet mindegudstjenesten på benene, og den kommer til at foregå i Vor Frue Kirke.

Mindehøjtideligheden bliver både med royalt og politisk deltagelse. Dronning Margrethe og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har begge meldt deres ankomst.

- Der er inviteret en masse gæster. Folketinget, regeringen, det diplomatiske korps, folkelige organisationer og personer fra dansk kirkeliv, siger pressechef hos Folkekirkens Nødhjælp, Per Bjerre, til Ritzau.

Men det er ikke kun diplomater og embedsfolk, der får lov til at komme.

- Der er mulighed for, at almindelige danskere kan møde op. Kirken bliver åbnet op klokken 13, så der er plads til andre, siger Per Bjerre.

Det er Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, der vil stå for at prædike, mens domprovst Anders Gadegaard vil lede ceremonien.

Det bliver blandt andet med sydafrikanske toner, at den tidligere sydafrikanske præsident skal hyldes.

Under gudstjenesten vil både Helle Thorning-Schmidt og Sydafrikas ambassadør i Danmark, Samkelisiwe Mhlanga, holde tale.

Nelson Mandela sov ind efter længere tids sygdom torsdag 5. december. Han blev 95 år.

Han blev verdenskendt for sit opgør mod det apartheidstyret i Sydafrika. Kampen mod det racistiske styre kostede ham 27 år i fængsel.

Efter sin løsladelse blev han den første sorte præsident i Sydafrika.

0 kommentarer
Vis kommentarer