Næste græske lånerate kommer først til næste år

Trojkaen af långivere er ikke klar til at afslutte deres vurdering af græske reformer, siger eurogruppen.

Et mindre hold inspektører fra den såkaldte trojka af internationale långivere, der låner penge til det kriseramte Grækenland, er på vej tilbage til Athen.

Men den fulde gennemgang af det græske reformprogram, der skal bane vejen for udbetalingen af næste lånerate på en milliard euro (7,6 milliarder kroner) kommer først i forbindelse med et trojkabesøg til januar.

Det oplyser formanden for eurolandenes finansministre, hollandske Jeroen Dijsselbloem, på et pressemøde mandag i Bruxelles efter et møde i eurogruppen.

- De rejser til Athen i morgen for at fortsætte arbejdet med de græske myndigheder for at få styr på så mange emner som muligt senest ved årets udgang, siger Dijsselbloem.

Eurogruppens formand medgiver, at den græske regering har svære betingelser for at leve op til de krav, långiverne fra EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) stiller for at frigive næste lånerate.

- Den svære politiske situation hænger sammen med den svære sociale situation, siger Dijsselbloem og henviser blandt andet til den høje arbejdsløshed som noget af det, der gør det svært at gennemføre de nødvendige reformer.

- Vi føler stadig, at det er meget vigtigt, at Grækenland tager yderligere skridt for at forbedre konkurrenceevnen og komme ud af hjælpeprogrammet. Det er hårdt, men der er nødt til at ske fremskridt, siger Dijsselbloem.

0 kommentarer
Vis kommentarer