TV: Babysæler kastet op på land af stormen

Sælerne er blevet adskilt fra deres mødre og skal nu have hjælp for at overleve

Mens vi i Danmark er ved at gøre skaderne op efter stormen Bodil, så kæmper de i Norfolk i England med at redde deres sæler.

En masse babysæler er nemlig blevet revet bort fra deres flok og dermed deres mødre i løbet af den kraftige storm, som ramte England på sin vej mod Danmark.

Nu bliver de svageste af babysælerne hjulpet af dyrevelfærdsorganisationen, RSPCA, som giver dem mad og pleje i redningscentrene.

Men redningsfolkene er nødt til kun at tage sig af de svageste sæler og håbe, at andre selv kan klare sig.

- Vi er nødt til at udvælge dem, som er virkeligt desperate, for der er begrænset kapacitet på redningscentrene. Vi kan kun tage dem, som helt sikkert vil blive forladt af deres mødre, siger Ellish Rothney, RSPCA.

Stormen er en af de værste, der har ramt England i nyere tid. Det er ikke kun sæler, men også huse, som er blevet revet med af stormen og ned på stranden her i Norfolk.

Hos RSPCA håber de, at folk vil lade sælerne være på stranden, så de selv kan finde ud igen. Nogle mødre er begyndt at komme op på stranden i søgen efter deres unger, og for mange ender det forhåbentligt i en lykkelig genforening.

0 kommentarer
Vis kommentarer