Ekstra Bladet nomineret til Cavling

Ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen er glad for nomineringen af Ekstra Bladets GGGI-afsløringer til året Cavlingpris, men undrer sig over, at PET-afsløringerne ikke er nomineret

Foto: Jan Unger
Foto: Jan Unger

Pernille Skipper gav Ekstra Bladet en del af æren for, at skandalerne i det hermetisk lukkede PET blev afsløret, da hun i dag trak gulvtæppet væk under justitsminister Morten Bødskov og forklarede, hvorfor det ikke var nok, at han havde erkendt, at han havde begået en fejl - efter pressen var begyndt at skrive om sagerne.

- Vi må spørge os selv: Hvad med alle de sager, som lander på ministerens bord, men som ikke kommer på forsiden af Ekstra Bladet?, sagde hun til journalisterne.

Men samme ære tilfaldt ikke Ekstra Bladets journalister bag PET-afsløringerne, Kristina Kornø og Thomas Gösta Svensson, da årets nomineringer til den fineste journalistiske pris, Cavlingprisen, blev offentliggjort i dag.

Se også: Anklage: Scharf krævede ulovlig spionage mod Pia K

Det undrer ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen.

- Der er ingen tvivl om, at det er en af de 2-3 bedste journalistiske produktioner i år. PET er et af de vanskeligste steder at trænge ind i, og det er ikke hverdagskost, at man får kilder fra det hermetisk lukkede PET til at udtale sig, siger Poul Madsen og tilføjer, at han er glad for, at Ekstra Bladet alligevel er repræsenteret blandt de fem nominerede - med endnu en opsigtsvækkende artikelserie. Nemlig afsløringer af Lars Løkke Rasmussens rejseudgifter som formand for klimaorganisationen GGGI. En historie, der såmænd også kostede en ministerafgang.

De fem nominerede journalister fra Ekstra Bladet er Per Mathiessen, Janus Østergaard, Steen Larsen, James Kristoffer Miles og Sverre Quist.

Se også: Luksus-Løkke bruger 64.000 kr. per flybillet

0 kommentarer
Vis kommentarer