Voldsomt pres på Shipcraft

I SØGELYSET: Myndighederne mistænker rederiet for via en snedig selskabs-konstruktion at undgå at betale skat herhjemme

Søren Lyngbjørn, Eddy Lopez og de fire filippinske søfolk har nu været gidsler i 542 dage. (Foto: Abdifitah Farayare)
Søren Lyngbjørn, Eddy Lopez og de fire filippinske søfolk har nu været gidsler i 542 dage. (Foto: Abdifitah Farayare)
Mens offentligheden retter sin vrede mod det kontroversielle rederi Shipcraft, retter myndighederne deres kritiske lup på det sky selskab, der i årevis har tjent millioner på at sejle krudt og kugler for suspekte stater.

Det Hørsholm-baserede rederi, der ejes af den velpolstrede svensker John Arne Larsson, er således både i politiets og Skats søgelys –takket være deres meget opsigtsvækkede måde at drive virksomhed på.

Læs også:

Samfund - 7. jul. 2012 - kl. 19:37 Søforklaringer i rederiet: 'Vi kan tage imod en besked'

Svigter sit ansvar
Nordsjællands Politi sidder netop nu og gransker rederiet i forbindelse med en politianmeldelse indgivet af Søfartens Ledere sidste år.

Her har direktør Fritz Ganzhorn for nylig været på besøg hos politiet for at uddybe sin anmeldelse. En anmeldelse, der bunder i, at foreningen mener, at det lyssky selskab svigter sit ansvar i forhold til at gøre alt, hvad der står i dets magt, for at få frigivet Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn.

Læs også:– Vi har oplevet, at mange selskaber forsøger at kanalisere penge ud af landet via et mellemland som eksempelvis Cypern eller Schweiz. Når man på den måde anvender en mellemstation i EU, er der stor risiko for, at man ikke får betalt korrekt skat, siger Michael Dalvad Carlsen, kontorchef i Skat.

Han vil ikke kommentere, hvorvidt Shipcraft i skrivende stund er under efterforskning. Men han påpeger, at alle selskaber, der anvender samme skattemodel som rederiet og har betalt over 10 mio. kr. i udbytte, har særlig fokus hos Skat.

Læs også:

Samfund - 6. jul. 2012 - kl. 11:49 Sysser Philipson stukket af til Berlin

Ingen kommentarer
Hos Nordsjællands Politi bekræfter man, at anmeldelsen mod Shipcraft fortsat behandles, men man ønsker ikke at kommentere sagen yderligere i skrivende stund. Også hos både Udenrigsministeriet og Rederiforeningen er der dyb tavshed netop nu, selv om begge ifølge Ekstra Bladets oplysninger forsøger at lægge et massivt pres på det kontroversielle rederi bag kulisserne.

Udenrigsministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at man ikke ønsker at kommentere Shipcraft-sagen af hensyn til gidslerne.

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

1 af 2 Shipcraft, der ejes af svenske John Arne Larsson, er i både politiets og Skats søgelys –takket være selskabets meget opsigtsvækkede måde at drive virksomhed på. (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 2 Søren Lyngbjørn, Eddy Lopez og de fire filippinske søfolk har nu været gidsler i 542 dage. (Foto: Abdifitah Farayare)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen