Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Gidsels mor: Frygter Eddys lig bliver smidt i havet

I over 536 dage har Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn sammen med deres fire filippinske besætningsmedlemmer været holdt som gidsler i Somalia

De danske gidsler Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn og deres fire filippinske besætningsmedlemmer er nu så syge og afkræftede, at familie og venner frygter for deres liv.

I over 536 dage er de 24 timer i døgnet blevet bevogtet af pirater med maskinpistoler. De har flere gange fået tæv, og de lever under umenneskelige forhold med ekstremt dårlig hygiejne, ulidelig varme og meget sparsom mad og vand. Derfor sætter ekstrabladet.dk i dag gang i en kampagne for at få de danske sejlere hjem. Det sker under temaet: Skal Eddy og Søren rådne op i Somalia?

Eddys mor, Elena Lopez, fortæller i et eksklusivt interview med Ekstra Bladet, at hun er ved at opgive håbet om nogensinde at se sin søn i live igen.

– Jeg græder hver dag, når jeg tænker på Eddy.

– Der er gået så lang tid, at jeg ikke længere tror på, at han kommer tilbage - ikke engang død. De vil sikkert smide hans lig i havet, og så er minderne det eneste, jeg vil have tilbage, siger hun fra hendes hjem i i den chilenske havneby Valparaíso.

Se også: Skal Eddy og Søren rådne op i Somalia?

På Ærø i det Sydfynske Øhav holder 6.635 indbyggere også vejret. De håber alle på, at 47-årige Søren Lyngbjørn kommer levende hjem.

Det fortæller Michael Rasmussen, der har kendt ’Søren Sidevind’, som han kaldes blandt venner, gennem flere år.

– Alle på øen kender Søren. Han er meget jordnær og lige ud af landevejen.

– Folk er meget bekymrede. På de billeder, der har været fremme af ham, er han jo nærmest uigenkendelig. Han er kun skind og ben, og spørgsmålet er om vi nogensinde ser ham i live igen, siger han.

Se også: Shipcraft-ejer vælter sig i luksus – danske gidsler rådner op

Gidsel-sagen har også skabt splid og diskussion blandt de lokale, fortæller Michael Rasmussen, der har fulgt sagen tæt blandt andet skrevet læserbreve i Ekstra Bladet, hvor han opfordrer til handling.

– Der er nogle, der har meget stærke holdninger til, at det er dumt at skrive om det her.

– Men jeg er en af dem, der har valgt at gøre det, og det er der flere, der efterhånden også godt kan se det fornuftige i det. Diplomatiet er udspillet i den her sag og man kan ikke tie problemet ihjel, siger han.

På Facebook-gruppen #DeDanskeGidsler kan du følge og bakke op om vores kampagne for at få Eddy og Søren hjem.

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen