Sjælden hvid tiger fik knæoperation

Hvid tiger blev opereret gennem fire og en halv time på universitet i Japan

Dyrlæger i Japan har gennemført en knæoperation på en sjælden hvid tiger og rettet op på et alvorligt benproblem, som dyret var født med.

Ved operationen, der kaldes den første af sin art på en hvid tiger, rettede kirurger en knæskal, som havde været forskudt på højre bagben siden fødslen.

Den ni måneder gamle hvide tiger, der har fået navnet Sky, var under kniven i fem og en halv time på Nihon Universitets dyrlægecenter i Fujisawa, syd for Tokyo, oplyser universitetet på dets hjemmeside.

Den hvide tiger, der i dag vejer 56 kilo, blev født i marts i en zoologisk have i Tobu i det nordlige Tokyo.

- Det var en meget vanskelig operation, men det lykkedes for os, siger Kazuya Edamura, der ledede operationen som ekspert på knæoperationer på katte og hunde.

- Knoglen og musklen var mere deform, end vi havde ventet. De var tykkere og tungere, så vi var nødt til at ændre selve den metode, som vi anvendte under operationen, siger Sky og tilføjer:

- Men tigeren har ungdommen på sin side og vil komme sig fuldt og helt.

Den hvide tiger er en sjælden variant af den bengalske tiger - født uden det pigment, der normalt gør kattedyrets pels orange.

Ifølge en af de biologiske hjemmesider på universitetet lever der omkring 300 hvide tigre i fangenskab i dag, hvoraf godt 30 er i Japan.

0 kommentarer
Vis kommentarer