Cameron: Thorning-Schmidt spurgte om foto

Premierminister Cameron forklarer, hvad der skete ved det famøse foto til højtideligheden for Mandela

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er også vendt hjem til hverdagen efter mindehøjtideligheden for den afdøde statsmand Nelson Mandela i Sydafrika.

Han har onsdag været til spørgetime i parlamentet i den britiske hovedstad, London, og her er han blevet spurgt ind til, hvad der skete i forbindelse med det foto, der går verden rundt på internettet.

Det er her, at Cameron, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og USA's præsident, Barack Obama, sidder storsmilende meget tæt på hinanden under mindehøjtideligheden, mens den danske statsminister tager et foto af alle tre med en mobiltelefon i strakt arm.

Ifølge Cameron var det Thorning-Schmidt, der ville fotografere, skriver flere britiske medier og det franske nyhedsbureau AFP.

- Nelson Mandela spillede en usædvanlig rolle i sit liv og i døden ved at bringe folk sammen, siger Cameron.

- Så selvfølgelig, når et medlem af Kinnock-familien beder mig om et foto, så mente jeg, at det kun ville være høfligt at sige ja, tilføjer den britiske premierminister.

Cameron siger også til parlamentarikerne i Underhuset, at "man altid skal huske, at der er tv-kameraer på".

Og så laver han sjov med begivenhederne på lægterne på Soccer City Stadion i Johannesburg ved at sige, at han byggede politiske broer.

Det er en henvisning til, at Helle Thorning-Schmidt er gift med Stephen Kinnock, søn af Neil Kinnock, der tidligere var leder af Labour, Camerons konservative partis store rival i britisk politik.

0 kommentarer
Vis kommentarer