Indisk højesteret: Bøsse-sex er forbudt

Homoseksuelle risikerer ti års fængsel i 'verdens største demokrati'

Der var demonstrationer foran Højesteret i New Dehli her til morgen (Foto: AP)
Der var demonstrationer foran Højesteret i New Dehli her til morgen (Foto: AP)

Den indiske højesteret har her i formiddag ændret en retsafgørelse fra 2009, som slog fast at §377 i den indiske straffelov - hvor der er forbud mod 'kødelige handlinger mod naturens orden' - var i strid med de grundlæggende menneskerettigheder.

Med dagens afgørelse er homoseksualitet igen forbudt i Indien, ligesom det var under kolonitiden.

De to højesteretsdommere, som behandlede en anke indgivet af religiøse grupper, slog fast at paragraffen der forbyder homoseksuel sex er forfatningsmæssigt gyldigt.

Den ledende dommer, G.S. Singhvi - der går på pension torsdag - sagde efter afgørelsen, at det er op til parlamentet at lovgive, hvis man ikke er enig i afgørelsen.

Homoseksualitet kan nu give ti års fængsel i landet, som ofte beskrives som 'verdens største demokrati'.

- Beslutningen er uventet og det er en sort dag for samfundet, sagde advokat Arvind Narayan, der repræsenterer en homoseksuel menneskerettighedsorganisation, udenfor retten, hvor demonstranter var samlet.

Det var ledere af Indiens muslimske og kriste trossamfund der appellerede afgørelsen fra 2009.

- Vi vil undersøge alle muligheder for at få omstødt afgørelsen, herunder påny at indbringe den for Højesteret, sagde T. Tandon, der er advokat for en non-profit organisation, der varetager hiv- og aids-patienters interesser og tilføjer:

- Bevægelsen for homoseksuelles rettigheder er meget stærkere nu end tidligere. Det er ikke 2001, men 2013 og vi kan ikke leve med en beslutning som denne.

Der ventes demonstrationer i New Delhi og Mumbai i de kommende dage.

Mod naturen
De religiøse grupper, der ankede afgørelsen fra 2009, er naturligvis tilfredse med dagens afgørelse.

- Vi ved, at homoseksualitet er mod naturen. Det går mod alle love og er, hvad der fører til udbredelsen af hiv og aids, siger Abdul Raheem Quraishi, generalsekretær i All India Muslim Personal Law Board ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dominic Emmanuel, der er talsmand for Dehlis katolske ærkebispedømme sagde før dommen, at man var parat til at acceptere enhver beslutning.

- Kirken har en meget klar holdning til mennesker med forskellige seksuelle orienteringer. Selvom de er forskellige fra ..... normale mennesker, bør de respekteres, acceptere og der bør ikke være tegn på diskrimination mod dem, sagde han.

Med dagens afgørelse kommer Indien på linie med en de fleste lande i den islamiske verden samt flere lande i Afrika. I Rusland er der som bekendt også en omstridt lov mod homoseksualitet.

- Dommen er forbløffende. Hvis man læser afgørelsen fra 2009, så er den utrolig progressiv og intelligent formuleret. Den sagde, at staten ikke skal blande sig i, hvem private borgere vælger at elske, siger Parmest Shahani, der er forfatter til bogen 'Gay Bombay: Globalization, Love and [Be] longing in Contemporary India'.

1 af 2 Afgørelsen blev fulgt at et stort antal medier (Foto: AP)
2 af 2 Der var demonstrationer foran Højesteret i New Dehli her til morgen (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer