Pressenævnet kritiserer Ekstra Bladet for at omtale en mand som "stråmand"

Ekstra Bladet skrev i juli 2013 artiklen Sejr over andelsbanditter. Den blev senere fulgt op af andre artikler, og i flere af dem bliver Kenneth Nørager kaldt for stråmand

Artiklerne omhandlede et selskab, der købte udlejningsejendommen Øster Søgade 36/Sølvgade 105 med ti tomme lejligheder på tvangsauktion. Senere blev der stiftet en andelsboligforening i ejendommen, og andelskronen blev efter etableringen hævet.

Kenneth Nørager bliver flere gange omtalt som stråmand for køberen af udlejningsejendommen i forbindelse med den efterfølgende etablering af andelsboligforeningen. Oplysningen kan virke krænkende på Kenneth Nørager og skade ham, og derfor burde Ekstra Bladet have givet Kenneth Nørager mulighed for at svare på påstanden. Det har avisen ikke gjort, og derfor får Ekstra Bladet kritik af Pressenævnet.

Da oplysningen kan medføre skade af betydning for Kenneth Nørager, og da Ekstra Bladet ikke har dokumenteret oplysningens rigtighed, er han berettiget til at få bragt et genmæle:

'Jeg er af Ekstra Bladet i juli måned flere gange blevet omtalt som stråmand for sælgeren af den ejendom, som blev erhvervet ved etableringen af andelsboligforeningen Øster Søgade 36/Sølvgade 105.

Dette er ikke korrekt.

Kenneth Nørager'

Hele kendelsen kan læses på www.pressenaevnet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer