Pressenævnet kritiserer Ekstra Bladet for udokumenterede oplysninger i artikler om etablering af andelsboligforeninger

Ekstra Bladet skrev i juli 2013 artiklen Sejr over andelsbanditter. I den og senere i flere andre artikler kom Ekstra Bladet med urigtige oplysninger om Mette og Kenneth Reece, ligesom Ekstra Bladet undlod at give Mette Reece og Michala Winther Moustgaard mulighed for at svare på beskyldninger om, at de skulle have været stråmænd for Kenneth Reece

Sagen begyndte, da Kenneth Reece via et selskab købte en udlejningsejendom med ti tomme lejligheder på tvangsauktion. Ekstra Bladet beskrev i artiklerne, hvordan Københavns Byret havde fundet, at nogle investorer ikke kunne være medlemmer af den andelsboligforening, som blev stiftet efter tvangsauktion.

I faktaboksen Sådan gør andelsbanditterne nævnte Ekstra Bladet en række kritisable metoder og skrev, at dem havde Mette Reece og Kenneth Reece også benyttet sig af, da de etablerede andelsboligforeninger i ejendomme på Ungarnsgade, Birkegade og Vigerslevvej. Da etableringen af disse andelsforeninger ikke foregik på den måde, Ekstra Bladet beskrev, får Ekstra Bladet kritik af Pressenævnet.

I artiklerne skrev Ekstra Bladet også, at Mette Reece og Michala Winther Moustgaard havde været ”stråmænd” for Kenneth Reece. I den forbindelse har Ekstra Bladet forsøgt at få en kommentar fra Kenneth Reece, men ikke fra Mette Reece og Michala Winther Moustgaard. Da oplysningen kunne virke krænkende, burde Ekstra Bladet have spurgt dem selv. Det har Ekstra Bladet ikke gjort, og derfor får Ekstra Bladet kritik af Pressenævnet.

Derudover kan følgende oplysninger i artiklerne medføre skade for de omtalte personer:

- at Mette Reece og Kenneth Reece skulle have benyttet sig af de kritisable metoder, som avisen opridser i faktaboksen ” Sådan gør andelsbanditterne”, da andelsboligforeninger på Ungarnsgade, Birkegade og Vigerslevvej blev etableret,

- at Kenneth Reece har benyttet sig af ”stråmænd”,

- at der var tale om en proforma indflytning i ejendommen Øster Søgade 36/Sølvgade 105, inden andelsboligforeningen overtog ejendommen og

- at Mette Reece og Michala Winther Moustgaard har været ”stråmænd” for Kenneth Reece.

Da Ekstra Bladet samtidig ikke har dokumenteret oplysningernes rigtighed, er de omtalte personer berettiget til at få bragt et genmæle:

'Ekstra Bladet har i juli 2013 beskrevet, at Mette Reece og Kenneth Reece skulle have benyttet sig af kritisable metoder i forbindelse med etableringen af tre andelsforeninger, at Kenneth Reece skulle have benyttet sig af stråmænd, og at indflytningen i Søgade 36/Sølvgade 105 forud for andelsboligforeningens overtagelse skete proforma samt at Mette Reece og Michala Winther Moustgaard skulle have været stråmænd for Kenneth Reece.

Dette er ikke korrekt.

Mette Reece og Kenneth Reece og Michala Winther Moustgaard'

Hele kendelsen kan læses på www.pressenaevnet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer