Fri hash: Uruguay siger ja til lovlig marihuana-handel

Fremover bliver det helt legalt at dyrke og sælge det euforiserende tobaksprodukt

(Arkivfoto:Politiet)
(Arkivfoto:Politiet)

Som det første land i verden legaliserer Uruguay produktion, salg og forbrug af marihuana.

Senatet i det sydamerikanske land har tirsdag sagt ja til den internationalt opsigtvækkende hashlov, som præsident José Mujica står i spidsen for.

Et af de vigtigste mål med loven er at bekæmpe organiserede kriminelle, som sidder på det lukrative marked og tjener store summer på handlen.

Cannabis-rygere kan fremover købe det euforiserende stof fra godkendte apoteker, hvis de bor i Uruguay og er over 18 år gamle. De skal også være registreret i en database, hvor man kan holde øje med deres månedlige forbrug.

Man kan maksimalt få langet 40 gram over apotekerdisken hver måned, og loven ventes at træde i kraft i april næste år. Registrerede brugere får også lov at dyrke egne marihuanaplanter i hjemmet.

Det er i forvejen lovligt at indtage stoffet i Uruguay, som regnes for en af de mest liberale lande i Sydamerika, men ikke at dyrke og sælge.

I Danmark har den københavnske overborgmester, Frank Jensen (S), foreslået at gennemføre et forsøg med at sælge hash lovligt. Det skal fjerne markedet fra bander og rockere, lyder det.

Han får dog ingen støtte fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som har sagt, at fri hash ikke er en farbar vej, men kan bringe unge i uføre.

0 kommentarer
Vis kommentarer