TV: Ekstra Bladets kommentar til Pressenævnets kritik

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, holdt onsdag eftermiddag pressemøde oven på Pressenævnets alvorlige kritik af Ekstra Bladets og TV2's dækning af gidselsagen

Ekstra Bladets chefredaktør holdt i dag pressemøde oven på Pressenævnets alvorlige kritik af Ekstra Bladets og TV 2's omtale af de danske søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopéz, der sammen med fire filippinere sad som gidsel hos somaliske pirater i 838 dage.

Det er fagforeningen Søfartens Ledere, der på vegne af Eddy Lopéz har klaget til pressenævnet over Ekstra Bladets kampagne 'Skal Eddy og Søren rådne op i Somalia?' og TV 2-programmet 'De danske gidsler: Mareridtet i Somalia'. Søren Lyngbjørn har ikke klaget over dækningen.

- Vi er meget kede af, at Eddy Lopéz føler sig krænket af Ekstra Bladets omtale af gidselsagen, siger Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen.

- Men det var nødvendigt at bringe billeder af Eddy Lopéz i fangenskab og personlige oplysninger for at råbe offentligheden i Danmark op, siger han.

Sagen drejer sig om seks søfolk, der blev taget som gidsler ud for Somalias kyst og holdt fanget i Somalia i over to år.

Blandt gidslerne var kaptajn Eddy Lopéz, der efter frigivelsen i maj 2013, har klaget over Ekstra Bladets dækning. Han føler, at Ekstra Bladet har krænket hans privatliv og udstillet ham på en ydmygende måde.

Alt i alt mener Pressenævnet ikke, at Ekstra Bladet har gjort tilstrækkeligt for at beskytte den tilfangetagne kaptajn, ligesom Ekstra Bladet ikke har sikret sig, at alle oplysninger i forbindelse med kampagnen var rigtige.

TV 2 får ligeledes alvorlig kritik for at bringe optagelser af Eddy Lopéz på meget tæt hold og uden at fortælle om gidslets meget personlige forhold, mens han blev holdt fanget i Somalia.

TV2's nyhedsdirektør Michael Dyrby siger om afgørelsen:

- Vi tager kendelsen til efterretning. Det har ikke været vores intention at krænke kaptajnen, og det har vi undskyldt hele tiden. Vi er til gengæld glade for, at Pressenævnet medgiver, at sagen har offentlighedens og samfundets interesse, siger Michael Dyrby, der ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Se chefredaktør Poul Madsens kommentar til Pressenævnets kritik i tv-klippet over artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer