Tyskland stopper genoptryk af Mein Kampf

Flere års planer om at genoptrykke en kommenteret udgave af Mein Kampf bliver droppet

I år 2015 udløber ophavsrettighederne til Hitlers bog Mein Kampf. I den forbindelse har der i flere år været planlagt en stor akedemisk genudgivelse af bogen med kritiske kommentarer historikere fra Institut for Nutidig Historie i München. Den bliver nu droppet, skriver tyske Der spiegel.

Se også: Nordkoreas Kim anklages for at bruge Mein Kampf

München, der er regionshovedstad i den tyske stat Bayern, ejer rettighederne til bogen. Og der var her, historikere havde planlagt genudgivelsen, hvilket de fik grønt lys til af staten i 2012. Her sagde finansministeren i delstaten, Markus Söder, til ’Cicero Magazine’, at folket må håndtere bogen og at den skulle afmystificeres.Men det lys er nu blevet slukket igen af myndighederne i Bayern.

- Mange samtaler med ofre for holocausten og deres familier har vist os, at nogen som helst form for genoptryk af de skammelige skrifter vil forårsage enorm smerte, siger den Bayerske videnskabsminister, Ludwig Speanle, til Der Spiegel.

Verboten
Samtidig slår de Bayerske myndigheder fast, at de vil anmelde alle, som kunne finde på at publicere en genoptrykning.

- Det ville være dobbeltmoralsk af os at tillade distribution, mens vi samtidig har forbudt et genoptryk, siger departementschef for den bayerske guvernør, Christine Haderthauer på et pressemøde.

Historikere har arbejdet i flere år på bogen, som blandt andet vil kunne forklare, hvordan nogle af Hitlers ideer er opstået. Samtidig har Bayern investeret i omegnen af 3,5 millioner kroner på projektet. Historikerne fra Institut for Nutidig Historie vil fortsætte deres arbejde med bogen, dog uden udgivelse i sigte. Det jødiske selskab i Tyskland har budt et genoptryk af bogen velkommen.

Se også: Bayern vil trykke ny udgave af Mein Kampf

Bogen har siden Anden Verdenskrig været forbudt i Tyskland til andet end akademisk brug.

1 af 2 Mein Kampf har været forbudt i Tyskland siden Anden Verdenskrig
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer