Repræsentanternes Hus siger ja til toårig budgetaftale

Første forhindring er veloverstået, og i næste uge stemmer Senatet om den vigtige budgetplan

Et overvældende flertal i Repræsentanternes Hus har vedtaget den toårige budgetaftale, der skal redde den amerikanske økonomi.

Budgetforhandlere fra både Demokraterne og Republikanerne blev tidligere på ugen enige om budgetplanen, der sikrer de overordnede udgiftsrammer for de næste par år, og den blev sendt videre til afstemning i Kongressens to kamre.

Planen blev vedtaget med 332 stemmer for og 94 stemmer imod i Repræsentanternes Hus, som har flertal fra den republikanske fløj.

Republikanernes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, John Boehner, opfordrede sine partifæller til at stemme ja til planen, selvom han anerkender, at der skal mere til for at få balance i USA's budget.

- Er det perfekt? Er det vidtrækkende nok? Nej, slet ikke, lød det fra John Boehner ifølge CNN.

Senatet, hvor Demokraterne sidder på magten, skal i næste uge stemme om budgetplanen, før den kan sendes videre til præsident Barack Obamas bord for en underskrift.

Hvis planen vedtages, undgår det amerikanske statsapparat at lukke ned 15. januar, hvor der er deadline for en ny budgetaftale.

I oktober blev Demokraterne og Republikanerne i sidste øjeblik enige om en midlertidig budgetaftale, der sikrede, at verdens største økonomi undgik betalingsstandsning - men kun for en stund.

Aftalen blev landet efter en turbulent periode i Washington, hvor USA's statsapparat lukkede midlertidigt ned i over to uger, og kun cirka 24 timer før, at USA's gæld ramte det loft, der er fastsat ved lov.

Efter aftalen blev forhandlet på plads i oktober, blev der nedsat et panel på tværs af Kongressens to kamre, der skulle finde idéer til mere langsigtede løsninger på den amerikanske stats kroniske ubalance mellem indtægter og udgifter.

0 kommentarer
Vis kommentarer