TV: Skød Thorning med vandpistol: Lagt i fodlænke

- Jeg er røget i stuearrest i 40 dage, siger den 24-årige aktivist, som har fået en endnu større vandpistol end den, han fyrede af mod statsministeren 1. maj

(Foto: Claus Jessen)
(Foto: Claus Jessen)

Den 1. maj i år fyrede Karmus Lund Sippola en vand-salve afsted mod statsminister Helle Thorning-Schmidt, da hun skulle holde tale i Tangkrogen i Aarhus.

I dag måtte den 24-årige mand krybe til korset og forholde sig helt i ro, da to kvinder fra Kriminalforsorgen punktligt troppede op i hans lejlighed og lagde ham i en fodlænke.

Se også: TV: Dømt for at skyde Thorning med vand: - Jeg er ikke afskrækket fra at gøre det igen

Alt foregik i god ro og orden. Den unge aktivist gik endda på toilettet og tissede på kommando i en flaske, ligesom han også måtte puste i et alkoholmeter.

Øl og hash forbudt
I de næste 40 dage er øl og hash taget af menukortet. Vand og brød må han til gengæld spise alt det han vil.

- Hvilken side sover du på, spurgte den ene af Kriminalforsorgens udsendte.

- Den venstre, svarede Karmus. Og så fik han spændt fodlænken om højre ankel, hvor den vil forstyrre søvnen mindst muligt.

Kriminalforsorgens udsendte ønskede dog ikke at medvirke i Ekstra Bladets tv-indslag om fodlænkeriet.

Bange for dem i fængslet
Karmus Lund Sippola fik i august i år en dom på fyrre dages ubetinget fængsel for at have ramt statsminister Helle Thorning i ansigtet med en stråle vand fra sin medbragte vandpistol. Kort efter nedkæmpede flere betjente Karmus, som blev anholdt og fik konfiskereret sin vandpistol.

- Jeg ansøgte om at blive fri for at komme i fængsel. Og så fik jeg ændret dommen til, at jeg skal have fodlænken på. Det er jeg glad for. Det er ikke nødvendigvis de flinkeste fyre, der sidder i et fængsel. Jeg tror, at jeg ville være konstant bange for dem, sagde Karmus.

Se også: TV: Dømt for at skyde Thorning med vandkanon

I de næste fyrre dage må Karmus kun forlade sin lejlighed i Sydjylland, når han skal deltage i undervisningen på sin skole, og når han skal købe ind og vaske tøj.

Vandpistol gemt bag fjernsynet
- Det er ok. Jeg er nu i husarrest som en teenager. Jeg vil bruge tiden på fordybelse og madlavning.

En ny vandpistol har Karmus da også fået.

- Den ligger gemt her bag fjernsynet. Jeg har fået den af en kammerat, forklarede Karmus til Ekstra Bladets udsendte. Den 24-årige aktivist ønskede ikke at provokerere Kriminalforsorgen - og derfor var apparatet røget om bag husalteret.

0 kommentarer
Vis kommentarer