Chiles nye leder: Jeg vil være præsident for alle

Det sydamerikanske land har fået ny præsident, som vil skabe mere lighed og bedre uddannelser for alle

Michelle Bachelet vandt søndag en overbevisende sejr ved præsidentvalget i Chile, og hun er nu klar til at lede det sydamerikanske land for anden gang i sin politiske karriere.

- Jeg er glad for resultatet og sejren, og jeg vil være præsident for alle i Chile, lyder det fra Bachelet, efter at hun er blevet lykønsket af Chiles afgående præsident, Sebastian Piñera.

Bachelet stod i spidsen for Chile fra 2006-2010 som landets første kvindelige præsident, og søndag fik hun 62 procent af stemmerne i den anden og afgørende runde af valgkampen.

Hendes politiske modstander, barndomsveninden Evelyn Matthei, fik 38 procent af vælgernes kryds.

Bachelet har lovet adskillige politiske reformer i sin første tid som præsident. Hun vil blandt andet gøre noget ved den store ulighed i det chilenske samfund samt arbejde for, at økonomisk ulighed ikke forhindrer fattige chilenere i at få en uddannelse.

- Chile, nu er tiden endelig kommet til at gennemføre forandringerne, siger Bachelet til sine politiske støtter i hovedstaden Santiago.

Hun bliver anset som "folkets kandidat", og folk jubler foran præsidentpaladset i Santiago.

- Denne triumf er et lille skridt på vejen mod de forandringer, som vil komme i Chile, lyder det fra den 19-årige studerende Beatriz Jorquera, som er en af de mange, der er samlet foran præsidentboligen.

0 kommentarer
Vis kommentarer