Alis rørende hyldest: Mandela inspirerede mig

Muhammad Ali mindes Nelson Mandela

Nelson Mandela mødte bokselegenden Muhammad Ali flere gange. Her ses de i 2003, hvor Mandela giver Ali en lige venstre. (FOTO: POLFOTO)
Nelson Mandela mødte bokselegenden Muhammad Ali flere gange. Her ses de i 2003, hvor Mandela giver Ali en lige venstre. (FOTO: POLFOTO)

Sydafrikas tidligere præsident og frihedshelt Nelson Mandela blev verdenskendt og hyldet for sin kamp mod Apartheid-styret.

I sine unge dage prøvede han dog også kræfter med boksesporten og havde i det hele taget en stor forkærlighed for mange sportsgrene.

Et møde mellem statsminister Poul Nyrup Rasmussen og Nelson Mandela i 1996 udløste et voldsomt latterbrøl. FOTO: AP Plus Danmark var Mandelas ven

Han mødte bokselegenden Muhammad Ali flere gange og gjorde et stort indtryk.

- Det rører mig dybt, at Hr. Mandela er død. Han havde et liv fyldt med mening og håb, håb for ham selv, hans land og verden. Han inspirerede andre til at nå det, der virkede umuligt og pressede dem til at bryde de barrierer, der holdt dem som gidsler psykisk, fysisk, socialt og økonomisk.

Det skriver Muhammad Ali ifølge Business Insider i en pressemeddelse.

Se også: Verden elskede Nelson Mandela

- Han fik os til at indse, at vi er vores brødres beskyttere, og at vores brødre har alle farver. Det, jeg vil huske tydeligst om Hr. Mandela, er, at han var en mand, hvis hjerte, sjæl og ånd ikke kunne indeholdes eller begrænses af racemæssig eller økonomisk uretfærdighed eller byrden af hadet og hævnens jerntremmer.

- Han var en fri sjæl bestemt til at svæve højt over regnbuerne. Nu svæver hans sjæl oppe i himlen. Han er nu fri - forevigt.

0 kommentarer
Vis kommentarer