Annonce:
Annonce:

Holgers afskedsgave til boligejerne: Hold kæft og betal!

SF vil forhindre boligejere i at klage til Landsskatteretten, som ellers giver skatteyderne ret i fire ud af fem sager

Hvis Holger K. Nielsens forslag  vedtages, bliver det i fremtiden politisk udpegede lægmænd i de lokale vurderingsankenævn, der kommer til at bestemme, hvor meget titusindvis af lejere, andelsboligejere og almindelige husejere fremover skal betale i boligskatter. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)
Hvis Holger K. Nielsens forslag vedtages, bliver det i fremtiden politisk udpegede lægmænd i de lokale vurderingsankenævn, der kommer til at bestemme, hvor meget titusindvis af lejere, andelsboligejere og almindelige husejere fremover skal betale i boligskatter. (Arkivfoto: Miriam Dalsgaard)
Annonce:
Følg Samfund

HJÆLP OS: Har du fået din skatteklage syltet? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm takst)

Hvad gør en SF-minister, hvis en klageinstans giver skatteyderne medhold? Han lukker selvfølgelig for adgangen til at klage.

I følge et nyt forslag, som nu tidligere skatteminister Holger K Nielsen diskret fik bebudet i ly af kommunalvalgets slutspurt, skal det fremover være slut med at klage til Landsskatteretten i sager, der vedrører den offentlige ejendomsvurdering.

Bliver forslaget vedtaget, bliver det i fremtiden politisk udpegede lægmænd i de lokale vurderingsankenævn, der kommer til at bestemme, hvor meget titusindvis af lejere, andelsboligejere og almindelige husejere fremover skal betale i boligskatter.

Rigsrevision kulegraver Kristian Jensen

Annonce:

En række eksperter råber da også vagt i gevær. De frygter for danskernes retssikkerhed. Ikke kun fordi at skatteyderne mister en ankeinstans, men fordi Landsskatteretten i dag underkender vurderingsankenævnenes afgørelser i store stimer.

De seneste tal viser således, at Landsskatteretten i 2012 fejede ankenævnenes afgørelser af bordet i ikke mindre end 817 ud af 1049 behandlede vurderingssager.

Fik 1,7 millioner retur

Det svarer til 78 pct. eller fire ud af fem sager, hvor Landsskatteretten ændrede vurderingsankenævnenes afgørelser til boligejernes fordel.

- Der er ingen tvivl om, at skatteborgernes retssikkerhed bliver forringet. Skatteankenævnene består kun af lægfolk, mens der i Landsskatteretten jo sidder professionelle retsformænd, der er specialister inden for skat. Så de har jo alt andet lige et bedre indblik i sagerne, siger Jan Pedersen, professor i skatteret ved Aarhus Universitet.

- Man må jo også sige, at det har vist sig, at der er behov for Landsskatteretten, når næsten fire ud af fem sager bliver ændret i Landsskatteretten til skatteyderens fordel.

Tusindvis af snydte boligejere vil klage til Skat

Annonce:

Også Henriette Kinnunen, skatteekspert i tænketanken Cepos og tidligere jurist og presserådgiver i Skat, frygter for borgernes retssikkerhed.

- Det er simpelthen ikke fair, at man sender borgerne i armene på nogle folk, der er kommunalt udpeget, og som oven i købet kan have en kommunalpolitisk interesse i, at der bliver lagt så mange skattekroner i kommunekassen som muligt, siger hun med henvisning til den måde, vurderingsankenævnene er sat sammen på.

Holger K. Nielsen insisterer på, at ankenævnene er ’bedst egent’, selv om de tager fejl i fire ud af fem sager:

'Når det er vurderingsankenævnene, der skal behandle klagesager vedrørende værdiskøn, er det fordi, de er bedre egnede hertil, fordi de er lokalt forankrede,' skriver ministeren i en mail til Ekstra Bladet.

Læs meget mere i Ekstra Bladet:

* Fik 1,7 millioner kr. retur

* Ankenævn ude af kontrol

* Holger K: Ankenævn er bedst

HJÆLP OS: Har du fået din skatteklage syltet? Tip din historie på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: