Huspriser sakker bagud i halvdelen af landet

Huspriserne er faldet i seks ud af 11 landsdele i tredje kvartal i år. Vestdanmark er hårdest ramt

Udviklingen i huspriser deler landet i to. På den ene halvdel af danmarkskortet bliver husene mere værd, mens priserne fortsætter med at rasle ned i den anden halvdel af danmarkskortet. Det viser de seneste tal fra Boligmarkedsstatistikken.

- Prisudviklingen på parcel- og rækkehuse er groft set delt op mellem øst og vest, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

- Det gennemsnitlige prisniveau i hovedstadsområdet samt det nordlige og østlige Sjælland er højere end for et år siden. Priserne i den øvrige del af landet, med undtagelse af Nordjylland, er i samme periode faldet, siger hun.

Huspriserne er i gennemsnit 0,4 procent lavere i tredje kvartal i forhold til samme tidspunkt sidste år. Alene i tredje kvartal er priserne faldet en halv procent.

Det dækker dog over geografiske forskelle, hvor priserne er faldet i seks ud af 11 landsdele i løbet af det seneste år.

- Generelt når boligmarkedet er inde i en vending, er vores historiske erfaringer, at vendinger først sker i Hovedstaden, hvorefter det øvrige Danmark til en vis grad følger med, siger Mikkel Høegh, chefanalytiker i BRFkredit, i en kommentar.

- Det er noget af det vi forventer os af 2014. Herudover er der ingen tvivl om, at vendingen på boligmarkedet primært er drevet af ejerlejlighedsmarkedet, siger han.

For mens priserne på huse samlet set falder, så bliver ejerlejlighederne dyrere over hele landet.

Prisen på ejerlejligheder er samlet set steget med 8,4 procent fra tredje kvartal 2012 til tredje kvartal i år.

- Sammenlignet med sidste år kan alle landsdele konstatere højere priser. Der er dog geografisk forskel på, hvor meget priserne er steget, hvor særligt hovedstadsområdet og Nordjylland har oplevet pæne prisstigninger, siger Ane Arnth Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer