Annonce:
Annonce:

Far og datter til Wales: Helle alene hjemme

Stephen Kinnock lurer ifølge eget udsagn på en karriere i britisk politik. Helle Thorning-Schmidt kan derfor få endnu mindre tid med både ham og familiens ældste datter, der allerede tidligere i år smuttede til netop Wales

Statsminister Helle Thorning-Schmidts familieliv trækker tykke tråde til De Britiske Øer. (Foto: Jens Dresling)
Statsminister Helle Thorning-Schmidts familieliv trækker tykke tråde til De Britiske Øer. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Samfund

Statsministerens nærmeste har tilsyneladende et nært tilhørsforhold til Wales.

I hvert fald bejler Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, nu ifølge avisen The Times til en plads i det britiske parlament fra en valgkreds netop dér, nærmere bestemt i valgkredsen Aberavon.

Det sker, blot tre måneder efter familien Thorning/Kinnock sendte datteren Johanne på internationalt gymnasium i Wales, UWC Atlantic College, som ligger en kort køretur fra byen, hvor far Stephen pønser på at stille op.

Nu vil Stephen ud af Helles skygge

Tudbrølede
Dermed kan far og datter blive forenet i det britiske land, hvor også Michael Laudrup slår sine folder som træner i Swansea.

Helle Thorning-Schmidt har i et interview med Billed-Bladet berettet om sin afsked med datteren i lufthaven:

- Det var forfærdeligt at sige farvel til hende. Vi stod og tudbrølede, forklarede statsministeren i et dobbeltinterview med hendes og ægtemanden.

Annonce:

Stephen Kinnock, der selv er født og opvokset i Wales, udtrykte i samme artikel stor stolthed over datterens beslutning.

- Det er en fantastisk skole med unge fra hele verden. Johanna er meget interesseret i det internationale, så jeg er overbevist om, at det er en god beslutning for hende. Men selvfølgelig er det lidt svært at måtte undvære hende herhjemme, sagde han.

Trykke hænder i massevis
Sædet i Aberavon bliver ledigt i 2015, når det nuværende medlem af parlamentet Hywel Francis stopper i politik.

Han er medlem af Labour og har siddet på posten siden 2001. I Storbritannien kræver en plads i parlamentet, at politikeren kan vinde et flertal i sin valgkreds.

Stephen Kinnock skal således afsætte store mængder af tid i sin kalender de kommende par år til at trykke hænder i lokalområdet, hvis han vil gøre alvor sin politikerambition.

Annonce:

I England, Wales og Skotland kan politikere nemlig ikke lukrere på stemmer ens parti måtte have fået uden for ens egen valgkreds. Skal Kinnock vinde posten i London kræver det derfor, at han vinder vælgernes tillid i Aberavon.

Aberavon ligger i det folkerige område ud mod Swansea Bugten, og blot 20 minutters kørsel fra byen Swansea.

Byen er at betegne som kerne Labour-land, eftersom arbejderpartiet har siddet på byens mandat sien 1922.

Still in love
Helle og Stephen mødte selv hinanden på en international uddannelse. Det var på College of Europe i 1992.

Parret understreger over for ugebladet, at de er trods 20 års samliv og næsten lige så mange års ægteskab stadig forelskede. Sammen har de to døtre, Camilla på 14 og Johanne på 17 år.

- Vi har også haft vores op- og nedture og skændtes og alt muligt andet. Vi har da haft ting, hvor vi har været rigtig gale på hinanden. Det har vi da. Noget, der er værd at kæmpe for, kommer ikke nødvendigvis nemt, lyder det fra parret.

Annonce:

Stephen Kinnock har i en årrække arbejdet uden for landets grænser. Det gælder den dag i dag, hvor han arbejder hos rådgivningsvirksomheden Xyntéo i London.

Han er søn af den i britisk politik legendariske Neil Kinnock, som i næsten ti år stod i spidsen for Labour i 1980'erne og starten af 90'erne. Det blev til i alt 25 år i parlamentet for far-Kinnock inden han trådte tilbage i 1995 og siden har haft en række andre topposter.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få Stephen Kinnocks kommentar til hans udmeldinger i The Times (kræver betaling).

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: