Helles selfie genopliver kontroversiel hjemmeside

- Obama har taget et selfie, så vores arbejde her er færdigt, skriver omstridt hjemmeside

Var det usmageligt eller god stil at tage et selvportræt til Mandelas mindehøjtidelighed? Diskussionen kører verden rundt (Foto: selfiesatfunerals.tumblr.com)
Var det usmageligt eller god stil at tage et selvportræt til Mandelas mindehøjtidelighed? Diskussionen kører verden rundt (Foto: selfiesatfunerals.tumblr.com)

Ejeren bag hjemmesiden selfiesatfunerals.tumblr.com havde egentligt stoppet med at opdatere sin side. En side, som er blevet verdenskendt, fordi den viser personer, der tager de såkaldte selfies - billeder, man tager af sig selv - i forbindelse med begravelser.

Men i går blev et selfie med noget af det mest magtfulde motiv i verden taget til Nelson Mandelas mindehøjtidelighed i Sydafrika.

Se også: Portrætterer sig selv til begravelser

Præsident Barack Obama, den britiske premierminister David Cameron og vores egen statsminister, Helle Thorning-Schmidt, hev nemlig mobilen frem og tog i et stort grin et billede af sig selv sammen.

Og det var der en hurtig fotograf, der fik et billede af. Et billede, som meget hurtigt gik viralt på internettet, og som derfor nu ligger i top på selfiesatfunerals.tumblr.com.

Et mål er nået
Ejeren af siden, Jason Feifer, skriver under billedet:

- Jeg havde egentligt tænkt, at det sidste billede skulle være det sidste her på siden, men så skete det her til Nelson Mandelas mindehøjtidelighed. Ikke helt en begravelse, men jeg vil alligevel tage æren for det.

Det er ikke alle selvportrætter, der burde florere på internettet. (Foto: Privat) Samfund Årets ord er Selfie – her er de værste af slagsen

Oven over billedet skriver personen også med referancer til, at det ypperste mål er nået:

- Obama har taget et selfie, så vores arbejde her er færdigt!

0 kommentarer
Vis kommentarer