Fotografen bag Helles 'selfie': Michelle var ikke sur

Fotografen, der tog det famøse foto af Helle Thornings 'selfie', fortæller om omstændighederne i en blog

Fotograf Roberto Schmidt fortæller på en blog, hvordan omstændighederne var, da han tog det famøse 'selfie' . (Foto: Roberto Schmidt)
Fotograf Roberto Schmidt fortæller på en blog, hvordan omstændighederne var, da han tog det famøse 'selfie' . (Foto: Roberto Schmidt)

Fotografen, der knipsede det foto, som i rekordfart er gået verden rundt, fortæller nu sin version af, hvad der præcis skete i de minutter, hvor han forevigede Helle Thorning-Schmidt, David Cameron og Barack Obama tage et'selfie' med en mobiltelefon.

Roberto Schmidt, der er fotograf for nyhedsbureauet AFP, er normalt udstationeret i Indien, men var taget til Sydafrika for at dække Nelson Mandelas mindehøjtidelighed. Han fortæller nu i en blog på AFPs hjemmeside, hvordan det gik til, at han to timer inde i ceremonien gjorde vores statsminister verdensberømt - og ikke nødvendigvis på den gode måde. Selv anede han i første omgang ikke, hvem den blonde kvinde var.

Se også: Cameron: Thorning spurgte om fotoSe også: Avis om 'farlig flirt': Nu må Obama sove på sofaen

Helles mobil
- Fra podiet havde Obama lige kaldt Mandela for en 'kæmpe historisk person, der rykkede en hel nation mod retfærdighed'. Efter dette satte den første sorte amerikanske præsident sig 150 meter fra det sted, hvor jeg havde placeret mig. Han var omringet af andre udenlandske politikere, og jeg besluttede at følge hans mindste bevægelse, skriver fotografen i bloggen og fortsætter:

- Så Obama satte sig mellem disse ledere, der var fløjet ind fra forskellige steder i verden. Imellem dem var den britiske premiereminister David Cameron, sammen med en kvinde, som jeg ikke var i stand til at identificere med det samme. Jeg fandt senere ud af, at det var den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt. Jeg er tysk-columbianer, der bor i Indien, så jeg har det ikke dårligt med, at ikke genkendte hende! Jeg troede, hun var en af Obamas mange ansatte.

Se også: Jon Stewart om selfie: - That's kinda fucked up

Robert Schmidt skriver videre, at denne 'ukendte' kvinde pludselig tog sin mobil frem og tog et foto sammen med Cameron og Obama. Rundt omkring de tre ledere var der masser af stemning. Sydafrikanerne dansede, sang og grinede for at ære deres afdøde leder. Fotografen beskriver oplevelsen mere som et karneval, end som en trist begravelse.

- Stemningen var totalt afslappet. Jeg så intet chokerende gennem min linse. Præsident for USA eller ej. Vi er i Afrika.

Se også: Helle om 'selfie'-seance: Vi hyggede os

Michelle var ikke sur
Fotografen forklarer også, at verdens medier helt har misforstået, at Michelle Obama skulle have hidset sig op over det berømte 'selfie'.

- Billeder kan lyve. Kun få sekunder før billedet blev taget, jokede førstedamen selv med dem, hun sad sammen med. Hendes anstrengte look er fanget ved et tilfælde, skriver han.

- Jeg tog disse fotos helt spontant - uden at tænke over, hvilke konsekvenser de måtte få. På det tidspunkt tænkte jeg, at de tre verdensledere blot opførte sig som almindelige mennesker - som dig og mig. Jeg tvivler på, at nogen som helst kunne sidde med stenansigt under den ceremoni, når mere end ti tusind mennesker festede på stadion.

Læs hele bloggen her.

Se også: Er Michelle rasende på Helle?

0 kommentarer
Vis kommentarer