Greenpeace: Vi er meget lettede

Selvom Greenpeace glæder sig over amnesti, er organisationen fortsat bekymret over russiske olieboringer

Den danske tredjestyrmand på Arctic Sunrise, Anne Mie Roer Jensen. (Foto: AP)
Den danske tredjestyrmand på Arctic Sunrise, Anne Mie Roer Jensen. (Foto: AP)

Nyheden om, at det russiske parlament onsdag har vedtaget en lovændring, der med stor sandsynlighed sender 30 Greenpeace-aktivister og to medlemmer af protestgruppen Pussy Riot på fri fod, modtages med glæde hos miljøorganisationen.

Lovændringen betyder ifølge russiske advokater, at blandt andre den danske tredjestyrmand på Arctic Sunrise, Anne Mie Roer Jensen, formentlig snart kan vende hjem.

- Vi er meget, meget lettede på vegne af Anne Mie og vores 29 andre venner og kolleger, som snarest kan forlade Rusland som frie mænd og kvinder, siger arktisansvarlig hos Greenpeace, Jon Burgwald.

Lovændringen ændrer dog ikke ved, at Rusland fortsætter sine olieboringer i Det Arktiske Ocean, hvilket var årsagen til, at Greenpeace tidligere på året indledte en protestaktion i området.

- Når vi alligevel ikke har hænderne helt oppe over hovedet, er det, fordi hele sagen er udtryk for en voldsom trussel mod vores ret til fredelig protest, og imens forsætter olieselskaberne ufortrødent deres dybt risikable jagt efter den arktiske olie, siger Burgwald.

Aktivisterne fra Greenpeace har de seneste måneder siddet varetægtsfængslet i russiske fængsler, tiltalt for hooliganisme.

0 kommentarer
Vis kommentarer