Paven får uventet homo-hæder

Han er allerede valgt som årets person af Time Magazine, men nu får Pave Francis også hæder fra en mere uventet kant

I må ikke gifte jer, men jeg vil ikke dømme jer. Det er mere eller mindre budskabet i den nye kurs, som Pave Francis har lagt i den katolske kirke. Det har resulteret i en fornem kåring fra amerikansk homo-magasion. (FOTO: THE ADVOCATE).
I må ikke gifte jer, men jeg vil ikke dømme jer. Det er mere eller mindre budskabet i den nye kurs, som Pave Francis har lagt i den katolske kirke. Det har resulteret i en fornem kåring fra amerikansk homo-magasion. (FOTO: THE ADVOCATE).

Pave Francis får nu hæder fra en noget uventet kant.

USAs ældste magasin for homoseksuelle har nemlig kåret paven som årets person i 2013.

En mildere kurs
Og så begynder spørgsmålene ellers at hobe sig op?

Paven? Den katolske kirke? Er det ikke dem, der forbyder homoseksuelle vielser?

Jo, det er det.

Se også: Dreng hev kalotten af paven

Men magasinet The Advocate mener på trods af forbudet, at han har en mildere homo-kurs end sine to forgængere, skriver CBS News.

Det er især på grund af en udtalelse, som paven kom med i juli.

- Jeg vil ikke dømme en person, som er homoseksuel og søger Gud med god vilje, sagde paven.

Han var ikke blevet valgt i Danmark
Den udtalelse gør altså, at Pave Francis kåres som den person i 2013, der har haft mest indflydelse på homoseksuelles liv.

Hos LGBT - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner - hopper man dog ikke op og ned i stolen af glæde.

- Jeg havde nok ikke valgt ham. Det er da fint nok, at han siger det, men det er jo en noget uklar melding om, at vi alle skal have lov at være her, men det ændrer jo i det store og hele ikke på noget. Det er stadig de samme regler, der gælder, siger forperson Vivi Jelstrup til Ekstra Bladet.

Se også: Skidende pave som juletradition

Men hos The Advocate håber de, at pavens udtalelse kan være tegn på et egentligt skift i deres ellers hårde kurs overfor homoseksuelle.

Fejrede fødselsdag med hjemløse
- Der er tre gange så mange katolikker i verden, som der er indbyggere i USA, og uanset om vi kan lide det eller ej, så gør hans ord en forskel, lyder begrundelsen fra magasinet.

Kåringen kom samtidig med, at paven fyldte 77 år.

Se også: Gribende: Paven trøster elefantmand

Pave Francis valgte, at fejre sin fødselsdag sammen med fire hjemløse, der bor ude foran Vatikanet, skriver The Examiner.

0 kommentarer
Vis kommentarer