DR: Jernbane fra Vejle til Billund kan lande togfonden

Transportministeren har ifølge DR tilbudt Dansk Folkeparti at fremrykke jernbane mellem Vejle og Billund

De afgørende forhandlinger om togfonden, der skal sikre hurtigere og bedre togdrift i Danmark, indledes torsdag, og transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) har tilsyneladende et tilbud med i rejsetasken, som skal sikre en aftale allerede inden jul.

DR erfarer således, at hun nu tilbyder Dansk Folkeparti at fremrykke jernbanen fra Vejle til Billund, så den står klar allerede i 2021.

Netop en jernbaneforbindelse til lufthavnen i Billund har været et af stridspunkterne og et af Dansk Folkepartis afgørende krav i forhandlingerne.

Togfonden indeholder 28,5 milliarder kroner, som regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten er enige om at hente ved en ændret beskatning af de selskaber, der henter olie op af undergrunden i Nordsøen.

Pengene skal bruges til at elektrificere jernbanenettet og sikre timedrift med de såkaldte superlyntog mellem København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Det kræver store investeringer i jernbanenettet, og det er de forhandlinger, der i øjeblikket er i gang.

Et andet af stridspunkterne er en ny jernbanebro over Vejle Fjord, men her har regeringen slået hårdt på, at den er nødvendig for at skære tilstrækkelig mange minutter af rejsetiden i Jylland.

Udover de specifikke projekter, som retter sig direkte mod timedriften, inkluderer aftalen en række tiltag, som skal sørge for bedre forbindelse fra oplandet til de stationer, hvor superlyntogene kommer til at gøre holdt.

De mange projekter skal igangsættes inden 2025.

0 kommentarer
Vis kommentarer