Thorgeir anholdt for spritkørsel i kørestol

Handicappet kørte fuld hjem og fik beslaglagt kørestolen

Thorgeir Benjaminsen, 20, blev natten til søndag stoppet af politiet på vej hjem fra byen og anholdt for spritkørsel i sin elektriske kørestol. (Foto: Erik Birkeland/VG)
Thorgeir Benjaminsen, 20, blev natten til søndag stoppet af politiet på vej hjem fra byen og anholdt for spritkørsel i sin elektriske kørestol. (Foto: Erik Birkeland/VG)

Thorgeir Benjaminsen, 20, var på vej hjem fra en fest i kørestol med en fart på otte-ni kilometer i timen, da politiet stoppede den handicappede nordmand på gaden i Molde og anklagede ham for spritkørsel.

- Jeg bemærker at en politibil med blinklys kører op på siden af mig og råber 'stop'. De hiver mig af kørestolen og siger, at jeg er nødt til at afgive blodprøve, forklarer Thorgeir Benjaminsen til avisen VG.

Den unge nordmand indrømmer over for politiet, at han er beruset, men gør samtidig betjentene opmærksomme på, at han har et handicap, der gør ham afhængig af kørestolen.

- De anholder mig for spirituskørsel og kører mig til en læge for at tage blodprøve, siger Thorgeir Benjaminsen, der har haft en muskelsygdom, siden han var barn.

Selv om han gjorde politiet opmærksom på sygdommen, kørte de ham hjem i politibil og beslaglagde det motoriserede hjælpemiddel.

Se også: Kørestols-Lene var forrest i koncert-kø: Blev sendt ned bagi

Ifølge Benjaminsen gav politiet ham nøglerne til kørestolen med besked om, hvor han kunne hente den. Næste dag kunne han ikke huske stedet og ringede til politiet.

- Da sagde de, at jeg ikke kunne hente den, fordi jeg skulle være anmeldt for at have stjålet den. Jeg forklarede, at jeg havde papirer på den og ejer den, forklarer den unge mand.

- Jeg har ingen anden måde at komme rundt på. Det betyder, at jeg ikke kan købe ind eller tage i solarium og få sol på mine hænder, som ellers er godt for mig om vinteren, siger han.

Efter tre dage fik han besked om, at han kunne hente kørestolen - og i øvrigt ikke var anmeldt for at have stjålet den.

Politiet i Nordmøre og Romsdal oplyser til VG, at Thorgeir Benjaminsen er noteret for spirituskørsel og at svaret på blodprøven kommer om to-tre uger.

Se også: Michael Bundesen: Jeg er ved at lære at gå igen

Thorgeir Benjaminsen forklarer, at han troede, at han med en fart på under ti kilometer i timen blev opfattet som gående.

- Jeg er blevet fortalt, at jeg regnes for gående, når køretøjet har en topfart på otte-ni kilometer i timen, siger han.

- Jeg følte mig sikker på, at jeg blev regnet for gående. Jeg var ikke til fare for andre end mig selv, siger Benjaminsen, der bakkes op af Norges Handicapforbund.

- Ifølge vejtrafikloven betragtes føreren af en kørestol med en maksimumfart, der ikke overstiger 10 kilometer i timen, som gående, siger Arne Lein, forbundsleder i Norges Handicapforbund.(Foto: Erik Birkeland/VG)
(Foto: Erik Birkeland/VG)


1 af 2 (Foto: Erik Birkeland/VG)
2 af 2 Thorgeir Benjaminsen, 20, blev natten til søndag stoppet af politiet på vej hjem fra byen og anholdt for spritkørsel i sin elektriske kørestol. (Foto: Erik Birkeland/VG)
0 kommentarer
Vis kommentarer