Flirtede på min stjålne mobil fra Sandholmlejren

En person flirtede fra Sandholmlejren på Andreas' stjålne iPhone - politiet kunne intet stille op

Følg Samfund

Der er ikke meget at gøre, hvis man får stjålet sin mobil og den ender i Sandholmlejren.

Det har 30-årige Andreas Leonhard måtte sande. Lige som adskillige andre læsere, der har henvendt sig, har han sporet sin mobiltelefon til Center Sandholm, som huser flere hundrede asylansøgere.

Politi jagtede lommetyve med 'Find my iPhone'

- Jeg fik min telefon stjålet på Strøget i København i foråret, mens jeg var beruset. Der kom nogle forbi os, som vi dansede og festede med. Da vi skiltes fra dem manglede jeg min telefon, og jeg går ud fra, at det er dem, der har stjålet den, siger Andreas Leonhard til Ekstra Bladet.

Men uanset hvem, der har stjålet Andreas' iPhone, så dokumenterer såkaldt lokationsinfo, at hans telefon dagen efter befandt sig i Sandholmlejren.

Identisk historie
Andreas henvendte sig til Ekstra Bladet efter, han læste om 23-årige Amanda Andersen, der også harfået stjålet sin iPhone. Via programmet 'Find my iPhone' kunne Amanda se, at hendes telefon befandt sig i Center Sandholm. Hun meldte sagen til politiet, men retsplejeloven forhindrer politiet i at gribe ind.

Loven kræver nemlig, at der er begrundet mistanke til en bestemt person, og fordi mennesker bor så tæt i lejren, er oplysningerne fra 'Find my iPhone' for upræcise, forklarede Nordsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Øv! Min stjålne mobil ligger i Sandholmlejren

- Den historie er tæt på identisk med min. Hos mig havde personen logget ind på min Facebook konto via min telefon og havde tilføjet og skrevet til en masse mennesker fra blandt andet Marokko, siger Andreas Leonhard til Ekstra Bladet.

- Hvad han ikke er klar over, er, at når man skriver fra telefonen på Facebook og GPS er slået til, så fortæller den, hvor der er skrevet fra. Og præcis som i den artikel, du har skrevet, så lå min også i Sandholmlejren, og politiet kunne ikke gøre noget ved det.

- Deres forklaring var, at det var som at finde en nål i en høstak, siger Andreas.

Klikker man på billedet oppe i højre hjørne henviser Facebook til hjemmesiden Bing Maps, hvor man kan se den nøjagtige lokation for det sted, der bliver skrevet beskeder.

Og her afslører koordinaterne, at Andreas' iPhone befandt sig præcis samme sted som Amanda Andersens.

Andreas Leonhard afviser over for Ekstra Bladet, at nogen skulle være logget ind på hans Facebookprofil uden at være i besiddelse af hans iPhone.

- Det er jeg 100 procent sikker på. For det første ville den ikke vise et mobiltegn i chatten, og for det andet ville de ikke have mulighed for at få min kode.

Hvad er dit navn, smukke
Personen, der er kommet i besiddel af Andreas' iPhone holdt sig ikke tilbage. Vedkommende gav sig straks til udelukkende at tilføje piger til sin liste over venner.

- Como tellamas guappa, skriver vedkommende til en smuk kvinde, som han tilfældigt har fundet via Facebook, som kan oversættes til 'hvad er dit navn, smukke'.

Og han stoppede ikke der.

- Op til et halvt år efter, dukkede der piger op på min telefon, som han havde skrevet til. Det er dybt uintelligent. At han tilføjer folk til min profil, viser, at han overhovedet ikke har tænkt, hvilke konsekvenser, det kan have. Jeg kan ikke se formålet eller hvorfor han gjorde det, siger Andreas Leonhard.

DF: Justitsminister må ind i sag om stjålen iPhone

Både Venstres retsordfører Karsten Lauritzen og Danske Folkepartis retsordfører Peter Skaarup kræver oven på Ekstra Bladets artikler, at justitsminister Karen Hækkerup finder en løsning på problemet med stjålne elektroniske genstande i asylcentret.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+