Kritik: Fagforening beskytter sexdømt læge

Politikerne vil gerne af med lægen - men hans fagforening stritter imod

Bo Libergreen (V) kritiserer speciallægens fagforening. (Foto: Region Syddanmark)
Bo Libergreen (V) kritiserer speciallægens fagforening. (Foto: Region Syddanmark)

Politikerne i Region Syddanmark vil gerne forhindre gynækolog Niels Lund i at behandle mindreårige patienter. Men det kommer næppe til at ske, for det vil kræve en accept af repræsentanter fra Foreningen af Speciallæger.

Det skriver Fyens Stiftstidende fredag.

Niels Lund er idømt 60 dages fængsel for seksuelle krænkelser mod sine steddøtre. Retten besluttede samtidig, at han skal fratages retten til at behandle mindreårige patienter i et år.

Derfor ønsker politikerne i Region Syddanmarks samarbejdsudvalg, at samarbejdet med lægen skal stoppe. Men det kræver, at Foreningen af Speciallæger går med til det.

Skete under private former
Da krænkelserne er forgået under private former og ikke i klinikken, er lægerne modvillige.

Det ærgrer samarbejdsudvalgets formand, Bo Libergreen (V).

- Det ville have tjent dem til ære at ønske en højere standard. De agerer for meget som en traditionel fagforening og ikke som kvalificerede fagpersoner, siger formanden til Fyens Stiftstidende

Formand for speciallægerne i Region Syddanmark Jørgen Dyrmose er sådan set enig i det synspunkt.

- Men lægen har jo fået en dom, og forseelsen er ikke foregået i hans praksis. Personligt synes jeg, at han skulle tænke sig godt om, men vi kan ikke gøre noget. Man kan også blive dømt for hashhandel og fortsætte som praktiserende læge. Patienterne er jo ikke tvunget til at bruge en bestemt læge, siger han til Fyens Stiftstidende.

'Jeg er uskyldigt dømt'
Niels Lund selv siger til Fyens Stiftstidende, at han er uskyldigt dømt, og at han føler sig forfulgt af både avisen og regionspolitikerne. Han finder det urimeligt, at regionen vil afbryde samarbejdet.

- Det vil være at påføre mig en ekstra straf. Jeg er dømt ved landsretten, og det må være det, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer