24 i spil som ny PET-chef

Justitsminister Karen Hækkerup(S) kan vælge i mellem 24 kandidater til stillingen som landets nye PET-chef

24 håbefulde ansøgere har lagt billet ind på at blive landets nye PET-chef pr. 1. januar 2014 efter, at Jakob Scharf tidligere på måneden trak sig.

Se også: Slut i dag: Scharfs sidste omgang

Det oplyser Justitsministeriet til Dansk-politi.dk.

Se også: 'Der var ingen vej tilbage for Scharf'

Der har hidtil været spekuleret i, at afløseren med stor sandsynlighed bliver en embedsmand fra Justitsministeriet, som der er tradition for. I så fald vil det dog kræve, at vedkommende på ingen måde bliver belastet i den undersøgelse kammeradvokaten i øjeblikket er i gang med.

Her bliver omkring 6-8 topembedsfolk blandt andet undersøgt for deres rolle i den løgn, som tidligere justitsminister Morten Bødskov stak til Folketingets retsudvalg i forbindelse med et aflyst besøg på Christiania i februar 2012.

Anders Drejer, Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, mener defor også, at Karen Hækkerup vil holde et ekstra øje med Kammeradvokatens redegørelse, inden hun udnævner den nye PET-chef:

- Det er ingen tvivl om, at man ikke vil pege på en i Justitsministeriet, medmindre vedkommende er 100 procent renset i den her sag. Hænger der bare den mindste skygge, så vælger man hellere en anden, siger han.

Se også: Hækkerups hovedpine: Svært at finde ny PET-chef

Justitsministeriet har ikke ville sætte en dato på, hvornår kammeradvokatens undersøgelse forventes færdig. Karen Hækkerup skriver dog til Ekstra Bladet, at hun forventer at Danmark får en ny PET-chef 1. januar:

– Det er vigtigt, at den nye chef for PET udnævnes og tiltræder hurtigst muligt, og jeg lægger derfor fortsat også vægt på, at dette sker pr. 1. januar.

Den nye PET-chef kan se frem til en årsløn på 659.482 kr. Herudover vil der blive aftalt et personligt tillæg og et åremålstillæg.

Se også: Det tjener Scharf

0 kommentarer
Vis kommentarer