PET-leder kræves fyret: Afviste at beskytte agent

Tidligere agent i Politiets Efterretningstjeneste frygtede for sit liv - men henvendte sig forgæves til PET

Eks-agent Morten Storm føler sig svigtet af PET, som tog tre uger at besvarehans henvendelse, da han følte sig truet. (Foto: Morgenavisen JyllandsPosten)
Eks-agent Morten Storm føler sig svigtet af PET, som tog tre uger at besvarehans henvendelse, da han følte sig truet. (Foto: Morgenavisen JyllandsPosten)

En ny skandale er nu under opsejling i PET.

Kun få uger efter, at PET-chef Jakob Scharf måtte trække sig og justitsminister Morten Bødskov senere måtte forlade sin post, bliver ledelsen i PET igen voldsomt kritiseret.

Der er dermed intet, der tyder på at julefreden vil sænke sig over efterretningstjenesten.

Dansk Folkeparti opfordrer på baggrund af en ny kritisabel sag PET's juridiske chef, Lykke Sørensen, til at forlade sin stilling. Det skriver Jyllands-Posten.

Eks-agent følte sig truet
Den 26. august i år blev der på YouTube offentliggjort en video, hvor militante islamister skød til måls efter seks danskere, der på videoen blev kaldt "enemies of islam", blandt andet den tidligere PET-agent Morten Storm.

Han sendte samme dag en e-mail til PET for at blive opdateret om sin sikkerhed, da han følte sig truet på livet.

Der gik tre uger, før PET's juridiske chef, Lykke Sørensen, svarede, at anmeldelser om strafbare forhold skal indgives til det lokale politi, og at PET ikke ville foretage sig noget.

Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten kræver en redegørelse fra justitsminister Karen Hækkerup (S).

Er ligeglad
- Er det virkelig en tilfredsstillende måde for sikkerhedstjenesten at varetage sin opgave på, at der går tre uger, inden man svarer en tidligere medarbejder, som - med rette - føler sig truet af islamister? Det her bærer præg af, at man er ligeglad, siger Peter Skaarup (DF).

Han mener, at Lykke Sørensen skal trække sig fra posten som juridisk chef, skriver Jyllands-Posten.

SF'eren Karina Lorentzen, der er formand for Folketingets retsudvalg, er også utilfreds med PET's ageren.

- Morten Storm er en yderst kontroversiel person, så det er nærliggende at tro, at der var nogen, der ville gøre alvor af at forsøge at få ram på ham, siger hun til Jyllands-Posten.

Storm stod sidste år frem og afslørede, at PET hjalp CIA med at opspore terrorlederen Anwar al-Awlaki, der efterfølgende blev dræbt i et amerikansk droneangreb.

0 kommentarer
Vis kommentarer