Slut i dag: Scharfs sidste omgang

Lukket afsked: PET-chefens sidste optræden for medarbejderne i eftermiddag er sært hemmelig

I dag er det Jakob Scharfs sidste omgang i Politiets Efterretningstjeneste. I eftermiddag holder han afskedsreception, der ikke er offentlig. Det er kun for medarbejderne i efterretningstjenesten og en række særligt inviterede gæster. Med et glas hvidvin i hånden vil han sandsynligvis sige farvel til de fremmødte mellemledere og medarbejdere, der dukker op til den forhadte chefs afskedsfest i PET-hovedkvarteret i Søborg.

På den måde bliver Scharfs sidste optræden i PET et ekko af begyndelsen til enden for ham. Den 5. september afslørede Ekstra Bladet, at han i mindst ét tilfælde havde drukket og spist afskedsmiddag for ’de særlige midler’, der ellers er øremærket antiterror-arbejde i den helt skarpe ende af efterretningstjenestens kamp mod terror.

Se også: Skandale i PET: Har brugt anti-terror-penge på luksusmiddage

En række afsløringer af Jakob Scharfs hang til for dyre hoteller, middage og luksus på skatteydernes regning fik et ulmende bål af vrede hos medarbejderne i PET til at rejse sig mod det regime af frygt og psykisk terror, som Jakob Scharf og hans tre næstkommanderende i årevis har udøvet over for de omkring 750 ansatte i Politiets Efterretningstjeneste.

Se også: Oprør mod spion-chefSe også: PET-chef rejser for dyrt

13. september trak de politi-ansatte sig derfor fra alt samarbejde med ledelsen. 28. oktober klagede de i et brev til justitsministeren og rigspolitichefen over Jakob Scharf og hans medchefer – den juridiske chef Lykke Sørensen, administrationschef Mette Lyster Knudsen og stabschef Jakob Bentzen. I brevet står der blandt andet:

Se også: Kaos i PET: Politifolk taler ikke med Scharf og ledelsen

’Pressens vedvarende interesse for direktionens virke i PET gør, at vi nu er nødsaget til internt at frembringe de informationer, som vi er vidende om, så arbejdsgiver kan agere. Vi er klar over, at vores henvendelse er af en alvorlig karakter. Men den er velovervejet og har fuld opbakning fra medlemmerne af politiforeningen i PET.’

Klagen fra efterretningstjenestens medarbejdere var på ingen måde offentlig tilgængelig, og kun gennem måneders journalistisk gravearbejde lykkedes det Ekstra Bladet at kaste lys over nogle af kritikpunkterne mod de fire chefer.

Se også: Går til rigspolitichefen: Oprøret i PET breder sig

Det resulterede blandt andet i:

- CIA stoler ikke på Jakob Scharf

- Ansatte verbalt overfaldet af PET-chef

- PET-ledelsen brød statens samarbejdsregler

- Scharfs opfører sig upassende over for kvindelige ansatte

19. november afslørede Ekstra Bladet, at medarbejderne i en separat klage til justitsministeren og rigspolitichefen fortalte, at Jakob Scharf havde tvunget nogle af dem til uretmæssigt at kigge i Pia Kjærsgaards kalender for at forhindre den daværende partileder i at besøge Christiania i februar 2012.

Se også: Pia K: Bødskov må forklare sig

Efter en række artikler om det forbudte benspænd kunne Ekstra Bladet afsløre, at løgnen havde spredt sig til Justitsministeriet, hvor minister Morten Bødskov 10. december blev væltet som minister, efter at han måtte indrømme at have talt usandt over for retsudvalget.

Se også: Retsudvalg ført bag lyset om Christiania-besøg

Jakob Scharf havde trukket sig fra sin stilling 3. december, men overraskede alle ved at dukke op til Morten Bødskovs afskedsreception. I dag bliver det spændende at se, om den tidligere justitsminister vil træffe et lige så kontroversielt valg og møde op til Jakob Scharfs afskedsreception.

Scharf kan dog under alle omstændigheder trøste sig med, at den nye justitsminister Karen Hækkerup(S) kommer og drikker et glas med ham. Det fremgår i hvert fald af ministerens kalender

Se også: Hækkerups hovedpine: Svært at finde ny PET-chef

0 kommentarer
Vis kommentarer