Thorning: Velfærdsturisme er ikke noget stort problem

Vi drager alle sammen nytte af den fri bevægelighed, siger Thorning om britisk krav om at kigge på indvandring

Storbritanniens premierminister, David Cameron, ventes endnu engang at bringe spørgsmålet om indvandring fra nye EU-lande og velfærdsturisme på banen i forbindelse med fredagens EU-topmøde i Bruxelles.

Ifølge flere britiske medier vil Cameron gøre det klart, at befolkningen ikke havde forventet, at udvidelsen af EU og den fri bevægelighed ville medføre en så massiv strøm af indvandring på tværs af EU's grænser.

Også i Danmark har debatten om arbejdskraft fra andre EU-lande og velfærdsturisme raset, men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger på vej ind til mødet, at hun ikke oplever det som et stort problem.

- Vi skal huske på, at vi har den fri bevægelighed, og det drager vi alle sammen rigtig god nytte af. Det er godt for virksomhederne, og det er godt for arbejdspladserne.

- Vi skal også huske på, at det er jo ikke urimeligt, at en polak, der kommer til Danmark for at arbejde, også er forsikret, hvis han brækker et ben eller på anden måde kommer ud for noget uheldigt. Det er jo helt i orden, siger Thorning og fortsætter:

- Men selvfølgelig skal vi også være opmærksom på, om der er nogen, der kommer til Danmark med henblik på at bruge de ydelser, vi har i Danmark. Jeg oplever det ikke som et stort problem, det må jeg sige. Men nu må vi høre, hvad Cameron har at sige.

Den britiske premierminister er under hårdt pres fra sit eget EU-skeptiske konservative parti for at få indrømmelser med hjem fra Bruxelles.

Cameron har allerede lovet den britiske befolkning - og sine partifæller, at han i de kommende år vil kæmpe for at lave omfattende reformer af EU-samarbejdet. Derefter skal der inden udgangen af 2017 udskrives en folkeafstemning om, hvorvidt Storbritannien fortsat skal være medlem af EU.

Også Helle Thorning-Schmidt er under pres på den hjemlige politiske scene, hvor uenigheder om velfærdsturisme fortsat blokerer for en ny europapolitisk aftale mellem regeringen, Venstre og De Konservative.

0 kommentarer
Vis kommentarer