Julen bliver våd og lummer

Vi får masser af nedbør juleaften - desværre ikke den hvide af slagsen

Det er snart jul, men det er knap så cool, som det plejer at være i Danmark. (Foto: AP)
Det er snart jul, men det er knap så cool, som det plejer at være i Danmark. (Foto: AP)

Hvis man har planer, som involverer sneklædte bakker i juleferien, kan man roligt smide kælken tilbage på loftet.

For der kommer ikke skyggen af et snefnug i den tilbageværende del af år 2013.

- Julenat kan vi komme ned på mellem tre og fem grader, men det kommer ikke i nærheden af frysepunktet. Faktisk skal vi ikke regne med at få noget vinter på denne side af nytår, siger vagtchef hos DMI Olaf Mathiassen til Ekstra Bladet.

Tilbage i 2010 målte DMI den koldeste juleaften i 60 år på trods af, at det generelt har været lunt gennem det seneste årti.

Rekord i 1977
Og vi bliver da heller ikke undtaget en forholdsvis lummer jul i år. Faktisk lyder prognosen, at toptemperaturen juleaften ikke ligger langt fra den rekordvarme vinter, som vi ifølge DMI havde i 1977.

Dengang ramte temperaturmåleren hele 12,4 graders varme i København, mens ålborgenserne hyggede sig med 11 plusgrader.

- Det bliver en del varmere end normalt. Jeg vil ikke sige, at det bliver rekord, som jeg mindes at vi havde i 1977, men man kan roligt sige, at vi kommer op på mellem syv og ti graders varme juleaften. Men nok ikke over ti grader, siger Olaf Mathiassen.

Se temperaturen i Aalborg og København hos DMI de seneste 60 år HER.

 

Juleaften begynder med tørvejr i stort set hele landet, men de nyeste prognoser viser, at det bliver en ubehagelig fornøjelse senere på dagen.

- Det vil begynde at regne i de nordvestlige egne. Faktisk ser det noget vådere ud nu, så regnvejret vil brede sig til hele landet og det er kun Bornholm, der bliver undtaget, siger Olaf Mathiassen.

Se også: Pas på glatte veje

- Det bliver også rimeligt blæsende. En jævn kuling som aftager i løbet af dagen. Det gør også, at man ikke får den fulde fornøjelse af de høje temperaturer, fordi det vil føles koldere. Så det bliver ikke en rigtig behagelig jul med den regn i stort set hele landet hele dagen, siger vagtchefen.

 

Den famøse juletrafik, som så småt er begyndt at accelerere hos de offentlige trafikselskaber, kommer sandsynligvis ikke til at blive bremset på grund af vejret.

- Blæsevejret kan betyde, at der kommer problemer med at få høje og lette køretøjer over broerne rundt om i landet, men det kommer ikke til at blæse så meget, så broerne lukker, siger Olaf Mathiassen.

0 kommentarer
Vis kommentarer