Rodman på banen igen - i Nordkorea

Paven, en irsk bookmaker og Nordkoreas diktator har alle en finger med i spillet om, hvordan en absurd basketball-kamp i Pyongyang nu bliver en realitet

Dennis Rodman har fået ansvaret for at føre Nordkorea til sejr i en kamp mod tidligere NBA-stjerner 8. januar, som er diktatoren Kim Jung-Un's 31-års fødselsdag. (Foto: AP)
Dennis Rodman har fået ansvaret for at føre Nordkorea til sejr i en kamp mod tidligere NBA-stjerner 8. januar, som er diktatoren Kim Jung-Un's 31-års fødselsdag. (Foto: AP)

Hvis nogen kan banke et opsigtsvækkende PR-stunt sammen, så er det den irske bookmaker Paddy Power. Herhjemme kender vi firmaet fra Nicklas Bendtners underbukser, men inden længe kender hele verden dem for en absurd basketball-kamp, som finder sted i Nordkorea 8. januar i anledning af diktatoren Kim Jong-un’s 31-års fødeselsdag.

Paddy Power har hyret den tidligere basketstjerne Dennis Rodman til at være centrum for ’The Big Bang in Pyongyang’, hvor han skal forsøge at lede de lokale helte til sejr over et hold af tidligere NBA-stjerner.

Se også: TV: Dennis Rodman smutter til Nordkorea igen

Rodman, som er erklæret ven med Kim Jong-un, og har besøgt Nordkorea to gange tidligere, håber på at begivenheden kan mildne forholdet mellem Nordkorea og USA, som ikke ligefrem har været på talefod siden Korea-krigen for 60 år siden.

Money back if he’s black
- Det handler ikke om at vinde eller tabe. Det handler om én ting - at forene to lande, siger Dennis Rodman, som siden sit første besøg i Nordkorea har forsøgt at overbevise verden om, at landet ikke er så slemt som medierne gør det.

Se også: Rodman om Nordkorea: Nu tager folk mig seriøst

Hans samarbejde med Paddy Power begyndte, da der skulle vælges ny pave i Vatikanet i februar måned. Bookmakeren lovede pengene tilbage til deres kunder, hvis den sorte kardinal Peter Turkson fra Ghana blev valgt ind - Money back if he’s black - og kørte Dennis Rodman rundt i en pavemobil i Rom for at promovere tilbuddet.

Der er endnu ikke sat navne på de tidligere NBA-stjerner, som skal møde det nordkoreanske hold 8. januar.

1 af 2 Dennis Rodman omgivet af nordkoreanske basketball-spillere og embedsmænd fra landets regering. (Foto: AP)
2 af 2 Dennis Rodman har fået ansvaret for at føre Nordkorea til sejr i en kamp mod tidligere NBA-stjerner 8. januar, som er diktatoren Kim Jung-Un's 31-års fødselsdag. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer