Stjal fra hjemløse: Sponsor redder julen

En hjerteløs tyv stjal al julemaden fra varmestue i Svenborg. Men nu har en anonym sponsor meldt sig, så der bliver råd til både and og flæskesteg, brune og hvide.....

Arkivfoto
Arkivfoto

Der har ikke været meget julehjerte i brystet på den tyv, der stak af med ænder, flæskestege, medister og alt det andet julemad fra Kirkens Korshærs varmestue i Svendborg.

Men en anonym sponsor ved, hvad julen - også - drejer sig om: Næstekærlighed.

Planen var, at på tirsdag skal hjemløse kunne fejre juleaften i varmestuen. Alt var klart indtil i går. En fryser med alt det dejlige julemad blev tømt af ubudne gæster og tingene så sort ud for mennesker, der i forvejen har et stykke vej mellem lyspunkterne.

Korshærs-chef Vibeke Bjørk brugter ordet 'nedrig' om tyveriet.

Og tydelige kan det vel ikke siges.

Se også: Tyv stjæler alt julemad fra Kirkens Korshær

Om det var hendes ord eller almindelig medmenneskelighed der er årsagen ved man ikke - og det er også ligegyldigt - men en anonym sponsor har meldt sig.

- Giveren vil sponsere and, flæksesteg, medister, rødkål og sovs. Vi skal bare selv stå for kartoflerne - og det kan vi godt klare, siger Vibeke Bjørk til fyens.dk.

Faktisk er den anonyme giver ikke den eneste, der er blevet blød om julehjertet.

- Jeg vil tro, at vi har fået godt ti telefoniske henvendelser. Det er både fra private og virksomheder - ja selv Svendborg Kommune har henvendt sig med et bidrag, siger Vibeke Bjørk, der til fyens.dk fremhæver hvor dejligt det er, at hvad der 'startede som en dårlig dag' endte med at vise 'hvor hjælpsomme folk er'.

0 kommentarer
Vis kommentarer