'Tager til Afrika. Håber jeg ikke får AIDS'

Amerikansk kommunikationschef i alvorlige problemer efter forsøg på at være vittig omkring udlandsbesøg

Justine Sacco har gjort sig upopulær på Twitter og formentlig på et helt kontinent. (PRVATFOTO/FACEBOOK)
Justine Sacco har gjort sig upopulær på Twitter og formentlig på et helt kontinent. (PRVATFOTO/FACEBOOK)

Selvom man sidder som direktør for kommunikationen i et firma, der blandt andet ejer humoristiske sider som College Humor, er offentligt tilgængelige sociale medier ikke det bedste sted at forsøge sig med morsomheder.

Det har Justine Sacco fra InterActiveCorp (IAC) måttet sande, efter hun fredag formiddag amerikansk tid orienterede sine følgere på twitter om sine rejseplaner.

- Tager til Afrika. Håber jeg ikke får AIDS. Bare for sjov. Jeg er hvid!, skrev hun i et tweet på sin nu lukkede Twitter-konto.

 

Den spøg mødte ikke den store begejstring på Twitter, og ledelsen i IAC var heller ikke ligefrem begejstret efterfølgende.

- Det her er en forfærdelig, stødende kommentar, der ikke reflekterer synspunkterne og værdierne hos IAC. Desværre er den ansatte utilgængelig på en international flyvning, men det her er et meget seriøst problem, og vi tager de nødvendige skridt, skriver en repræsentant fra IAC til International Business Times.

Efter udmeldingen om, at firmaet afventer at kunne komme i kontakt med Sacco er 'hashtagget' #HasJustineLandedYet blevet et af de mest populære på det sociale medie.

Efter det kontroversielle tweet er både kvindens twitter- og facebook-konti blevet lukket. På facebook er der dog allerede kommet indtil flere hyldestsider, der samtidig spændt afventer den måske fremtidige eks-kommunikationschefs skæbne.

0 kommentarer
Vis kommentarer