Vestager varsler opgør med rige pensionister

Hver tredje pensionist har en formue på mindst en million kroner. De Radikale varsler opgør mod gratis glæder

Pensionisters pengepunge bliver tungere og tungere. Således er ældres disponible indkomster er vokset med 26 procent i løbet af de seneste 10 år.

Det er mere end alle andre aldersgruppers indkomster, og formuerne hos de gamle er også større end hos resten af danskerne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Ifølge avisen har hver tredje pensionist en formue på mindst en million kroner ud over pensionsopsparingen. Det fremgår af en ny analyse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, som kaster lys over danske pensionisters økonomi.

I analysen tegner der sig et billede af en generation, som ikke har høje indkomster, men som alligevel har flere penge til rådighed efter skat, end 25-34-årige for eksempel har.

Den større formue hos pensionister får De Radikales leder Margrethe Vestager til at varsle et opgør med de ældres gratis glæder og aldersbetingede tillæg fra statskassen.

- Du er ikke nødvendigvis fattig og nedslidt, selv om du er pensionist. Tværtimod har nogle pensionister disponible indkomster, som ligner andre lønmodtageres.

- Derfor bør vi i stedet se på, om du har et behov og ikke kun på, om du er fyldt 65 år, når vi indretter vores ydelser, siger hun.

Den opfattelse deler regeringsmakkeren SF imidlertid ikke.

Partiets formand, Annette Vilhelmsen, er nemlig lodret uenig i Vestagers budskab.

- Margrethe Vestager må mene, hvad hun vil, men det er ikke regeringens politik at forringe de ældres vilkår, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer